Wednesday, March 25, 2009

3 hari 2 malam

Salam korang, lama dah tak update. Inilah namanya bila kemalasan menguasai diri. Ahaks! First of all, nak update pasal diri sendiri ni. Sekarang ni aku peknen dan 27 minngu 5 hari. Sekejap je kan. Sehingga sekarang ni, aku takde mabuk2 laut macam mengandung Ameer itu ari, cuma kemalasan yang agak melampau. Cuma seperti peknen yang itu ari, kali ni pun aku kene diabetes gak.. emmmmmm! sangat menakutkan! walaupun aku dah cuba sedaya upaya diet, nampaknya tetap kene gak. Keberangkalian aku mengidap diabetes dalam 10 tahun akan datang adalah tinggi.
Jadi demi kesihatan aku memang kene diet, bukan saja disebab nak kurus semata-mata. Mula2 tu aku takde la takut sangat dengan diabetes during pregnancy ni, cuma aku rasa leceh la nak buat test tu selalu. Ntah macam mana satu ari tu search internet tentang diabetes, last2 aku rasa ngeri. Miahahaha!
Malas nak berteka-teki ngan korang tentang jantina baby, memandangkan aku jarang menghadet blog ni kan! Ahaks... Insyaallah aku dapat baby girl lak! (mengikut scanla, yang betul2nya tunggu la baby lahir sok) . Sekarang ni aku tengah sibuk cari nama baby ngan sedikit barang2 yang girlie skit. Nampaknya aku tutup kedai sekejapla!
Last week aku ngan small family, gi jalan2 skit, sebagai memenuhi calendar tahunan kitaorang, mesti berjalan setahun sekali dengan budget yang rendah semestinya. Disebabkan bajet ciput dan keadaan aku yang ala semput ni. Destinasi yang dipilih adalah "MELAKA BANDAR BERSEJARAH". Kitaorang stay kat A famosa resort.
Sampai je hotel aku dah rasa x selesa, sebab ada mat saleh complain pasal hotel tu. Bila masuk bilik air aku nampak ada sepender sape ntah tersidai kat bilik air tu. Spoil betul lah. Report kat housekeeping, lembab gila dia nak amik sepender tu. Walaupun breakfast disediakan, inilah first time dalam hidup aku xde buffet, ni dia guna per head. Siot betulla. Dah la rasa macam hampeh!
walaupun ada beberapa aktiviti kat A famosa tu, aku cuma pegi water world dia je, 3 orang RM118, tapi permainan yang disediakan tu memang tak padan ngan duit yang dah kuar. Sorryla aku nak pegi Animal world dia, aku bukannya pecinta haiwan. Baik aku gi ZOO je, night zoo baru RM25 untuk 3 orang. Kalu animal world tu, RM38 untuk ameer sorang je. Gila! Kesimpulannya A famosa tu x best! Baik aku sewa hotel kat Town je.
Akhir kata mehla tengok beberapa gambar sepanjang Mari melawat Melaka itu. Gambar main hantam je, Tak ikut urutan puan.
Belasah je, gambar kat memana... aku taktau ni kat mana!Jonker street!

Water world! ciiit pui.. baik aku gi sunway lagoon je, 5 min dari umah aku..
Kalu aku cakap laki aku tu abang beca mesti korang cayakan?
Iskh... kalu gi melaka tak gambar kat sini, macam kureng lak...
emmmmmm!
ntah kat mana, dah lupa!

katil single yang aku rapatkan supaya lapang skit.. miahahaha! kalu katil queen tu kecik tak moh aku.. almaklumlerrr budget ciput.

Sekian!

23 comments:

Cakap Kosong said...

dah cam meet uncle husin dah rupa laki ko nih skrg arghhhhhhhh!!!!

Suzi said...

akhirnya dpt tengok mak buyung hihihi..
dah tak lama dah ye..moga semuanya dipermudahkan Allah SWT. Banyak2 doa dan baca Quran.

take care!

@_da said...

Lamanya akak menyepi.. hihi.. comey je kan mummy yg ngandungkan baby gurl ni.. tahniah akak sebab dapat sepasang kawan ngan ameer.... amerr makin cute dah nak jd abg yek... take care...

IBU KUMBANG said...

Ayong - tiada bintaang... hehehe jgn ckp depan, nanti kembang buntut...

Suzi - Tulah pasal kak! pemalas sangat sekarang ni.... insyallah, akan ingat nasihat akak tu.

@-da - hehe masa mengandung ameer, hidung siap kembang lagik... thanks!

echah_syed said...

lenkali tido jek kat holiday inn..selesa & ade bekpes for two :)

sekurangnyer ko dah gi a farmosa siok ke idak lain citer beb.. :)

combi suke explore tmpt2 yg menjadi fav org ramai sbb bila org ckp something tentang tmpt tu kita dah tahu dan pernah pegi.betol tak??

selepas a farmosa combi pun teringin nak gi sunway lagoon sbb budget ciput so jejln kat dlm negara je lah :D

syirfan said...

Tahniah! tahniah! tahniah!

*lama jugak tak update blog nie yer...

suw said...

wahh..sebulan gak tak hapdate ni kekeke

atty's said...

lamanya menyepi..muncul ngn gambar2..besh dpt tgk ibukumbang..comey..

Cik Pah said...

ohh...baby girl.. tadi sy scan pun doc ckp baby girl gak...suker suker..

June said...

happynya boleh pergi travel...apa khabar???mesti baik kan?

princessQ said...

anak ko putih ikut ko.....wahh..wah...seronoknyer bakal dapat baby gals.....cukup la sepasang ekkk....

IBU KUMBANG said...

Chombi - ZOOM Malaysia "Banyak untuk dilawati, banyak lagik untuk diterokai".... kunun! Alangkah bestnya kalu dapat g sabah!

Syirfan - mekasih! hehehe... sindrom pemalas namanya.

SUW - syyyyyyyhhh... konsepnya Once a month!

K atty - sebenarnya cite ni dah
agak basi..

Cik pah - ramai kan orang dapat baby girl.

June - kabar baik.. trima kasih menjengok!

PrincessQ - hehe.. ada alasan aku berehat!

CiK AiDa said...

hye kak...amboi lama cuti update blog ek..xpe2..aslkn akk ciat...
take care :-) mish u...

tigrismalaya said...

syok uols jenjalan...

tak kisah gi maner2, janji bercuti kan...tapi melaka mmg aku suka...dulu hampir 3 bulan aku bertapa dalam zoo melaka wat thesis...

wah spender yang ado bukan sebarang, nape x amek wat pelaris..wakakakaka...

MindHeartBodySoul said...

Lawa bagai gambar pakai baju biru posing sisi tuh... baru nampak keperutan kebulatan nya...

Paling best gambar naik beca tuh...
meriah & slamber...

azreen said...

nok...take care ek....smga semua nye selamat.... :-)

Lily.Lulu said...

wah berjalan ke melaka ye
waterworld situ tak best mana
boleh ajo la
mmg syiok lagi sunway lagoon kak oi
:D

NieZearm said...

harap2 tak terlewat nak ucapkn tahniah sbb nk tambah ahli keluarga.
best gi jenjalan... :)

.::WaNiE::. said...

huh sempat bercuti lagi, ko pun satu sblum bercuti tu survey la dulu aku mmg tau a famosa tu mmg mahal dia punye ticket..:P ramai org komplen ler situ

Helena said...

wah..... tahniah2............ bestnya sepasang.....

take care

Snow Peace a.k.a WaWa said...

Babe...ni 1st time aku tgk gmbar kau membuyong..yg ameer dl aku xpenah jumpa kau pun time pegnen

cendawanintim said...

wahhhhhhhhh...jalan2 erk..terapi tuk ibu mengandung tuh...

baby girl erk...tahniah..jaga diri nok..

IBU KUMBANG said...

cik aida - terima kasih cik aida

Tigris - wah! aku takut bebal 44 ari

Aisha - ahaks kebulatan sangat hehe! diorang bersungguh mendeco beca tu..

azreen - thanks!

lili.lulu - hehe lepas bersalin ni nak terjah sunway pyramid!

niezarm - terima kasih!

wanie - mak insap, len kali survey sebelum pegi mana2..

helena - mekasih!

wawa - time ameer aku xde blog lg..

cend - mekasih... terapi yg menjadi! i loike.