Wednesday, October 13, 2010

Eh pedengki ke?

Hi uolls lamanya aku tak update. berbulan-bulan. Well katanya sibuk.. (bluwekkk). Walaubagaimanapun aku gigih jalan ke blog orang lain. Selain ke blog2 feberet aku, aku suka gak pegi ke blog2 orang ado2 ni. Saje je cuci mata. Isk... isk... kayo2 orang malaysia ni ye.? henbeg je berbulan-bulan gaji aku...
Takpe la rezeki masing-masing. Tapi yang aku tak puashati tu ada sorang umat tu tuduhla kebanyakan orang yang stalker blog dia tu, suka dengki dengan dia. Eh mana ada. I tak rasa dengki la. Kalau U cakap ari tu U tido 14 jam, ada orang massage badan u ke, keje 4 ari seminggu ke? I dengki ok. Sebab itu la keperluan diri aku sekarang ni, yang aku envy sangat. Setakat sekarang ni aku tak pernah pun terfikir nak pakai henbeg mahal2, kasut mahal2.. Tak pernah terlintas. Or may be yang sebenarnya aku memang tak mampu.
hehe.. Sebenarnya kalu jenis yang memang suka2 bende cmtu leh je usaha zaman skang ni.. katanya ada kad kredit kheeeeeeennn... Setakat nak bli COACH tu lehla guna kheeeennn. Or main la kutu.. by ur turn dah leh bli kheeeeeeeeeeennn. But then it is not my priority lagi. Banyak yang yang menunggu. Setakat ni yang wajib2 je. Ada kemudahan asas (kereta, rumah) tu yang penting. Ingat kalu ada barang LV ko, Prada ko., boleh ke buat kenderaan nak g keje, or buat tempat berteduh anak beranak? hehe.
Lagipun aku nak gi mana pakai kasut LV tu, kalu setakat g keje (company komunis) 6 hari seminggu tu, pakai kasut lebih RM50.00 pun rasa sayang. Atau kalau tiap2 minggu balik kampung (yang memang tak kenal apa itu PRADA ko LV) baik tak payah... rugi oooo beli mahal tak dapat nak kekwat (that y I tak jeles kalu uols kekwat2 barang mahal kat blog, mahal tu.. ahaks). Ialah aku ni bergaul pun ngan orang se level ngan aku je. paling branded pun BONIA, Carlo rino ke, sembonia ko.. hehe..
Aku rasa kalau ko dah keje bagai lembu gila, pastu ko dapat apa yang ko nak, it's okay, I'm not jealous. Sebab banyak yang ko korban. Tapi kalu ko dapat sesaje, macam bulan jatuh keriba, huwaaaaaaaaaaaahhhh aku jeles!
Aku penah terfikir, kebiasaannya kalu orang miskin or orang kampung berada dikelompok orang2 yang kaya, mesti orang kata "kampungnya!, atau menghina skitla. Tapi pada aku sama je kalu orang yang over bergaya dan terlalu kaya pegi kekelompok orang yang miskin, sama jugak ko tetap macam kera sumbang, masakla kene kutuk.
Honestly, aku memang memerlukan duit untuk meneruskan hidup, itupun kalu duit ini masih valid lagi. Manalah tahu sok2 daun getah lak pulak jadi sesuatu untuk meneruskan hidup, that time aku tak memerlukan duit.
Tapi bagi aku kemewahan yang melampau bukan aku, sebab aku suka pakai seliper soploh hengget je kalu jalan2. Apatah lagi kalau aku terpaksa mengorbankan masa rehat, masa ngan family or else. Uols, 24 jam tu sekejap je. So, susah sikitla nak jeles.. apatah lagi bila ko tempek gambar ko macam zombie, bukti ko bekerja keras. Aku simpati OK kat ko sebenar. Sebab beside money or kemewahan banyak lagi yang boleh kita buat mendapat nikmat hidup.
Setelah panjang lebar hujah2 aku, korang percaya tak kalu aku kata "AKU TAK JELES KEPADA ORANG YANG SUKA MENUNJUK-NUNJUK DI BLOG!".

Cuma aku teringin nak tanya kat golongan ini;

"UOLS TAK TAKUT KE KENE ROMPAK, BILA TUNJUK SEMUA RETE BENDE KORANG? DALAM DUNIA MAYA NI BULAN SEMUA ORANG BAIK MACAM I HOKEY,,,, HEHEHEHE?

8 comments:

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

salam...lame tk hapdet...

ok lagi slipar seploh hingit..akak ni...dua hingit je dek non....

henbeg? buat sendiri je...heheheh

KSWSK said...

mmg giler lama kau tak update babe...
aku dl pernah gak memboli benda2 mahal gilos..tp smpai 1 waktu aku dah jemu..rasa mbazir je boli mahal2..pastu plak..
psttt..sape yg kata org dok skodeng jeles meles kat dia tu..meh aku g terjah sat..hahahahha..

Tijah said...

mmg la duit dia, duit dia..sukati dia nak beli apa. tapi kalu dah seketul bag pun makan puluh ribu, cam bangang la puloks kan? hahaha. apa2 punnnn..duit dio nyahhh.

Kujie said...

tu diaaaaaaaaa...sekali dia update mcm nak tersembul semua yg bersarang dalam dada.

keinginan org level berbeza²

Nia said...

salam kak,
byk org, byk ragam. cuma dkt blog, ragamnya lebih byk la kot, sbb kita semua tulis apa yg didalam fikiran kita kan.
kebetulan pulak terjumpa blog akak. Akak tak igt saya kot, seronok tgk akak dah settle down & ada anak2 yg cute.
saya roomate kak Ant masa dia final year kat cermai. akak ada contact number @ email dia tak? saya dah lama cari dia, saya nak pulangkan buku dia yg saya pinjam..

Anonymous said...

buenas noches I am Trying to find for people to join my Guild Caesary come take a look. and join my group please! hawks raiders at http://www.lekool.com. Been playing Caesary game for 6 weeks. Caesary has been the best browser game in a long time!

[url=http://caesary.lekool.com]Caesary[/url]
[url=http://caesary.lekool.com]browser based[/url]
[url=http://video.lekool.com]Game Videos[/url]
[url=http://dc.lekool.com]Game Videos[/url]

Anonymous said...

Hi everyone

Nowadays getting a good job is not an easy task.
If you are looking for a job check out a very good [url=http://www.headhunterfinder.com]Headhunters [/url] directory.
Thanks to them i found a specialized headhunter and i got a new job.
Hope you find a nice job too!

MindHeartBodySoul said...

Hmmm.. ku setuju dgn statement Ibu Kumbang: "Sebab beside money or kemewahan banyak lagi yang boleh kita buat mendapat nikmat hidup."

berpada-padalah guna lebihan pendapatan yg makan tak abis tu ikut mana yg patut.