Saturday, June 28, 2008

Wah eksyen nyerrr..

Ni nak cite skit la kan.. Company aku ni budak melayu ade 8 daripada 70 org kat production, 3 (termasuk aku) dari 25 org kat office, campur2 aku sorg jerr pompuan melayu.. Jadi bila sesorg tu paham jerr la macam mana attitude kita of course depensive (kalu tak kena buli), plain (takde ayat bunga ni, sumer straight forward) dan yang paling penting aku x koser nak campur bila diorg ngumpat (hehe lagipun aku x paham hehehe).. After chinese new year masuk ler dua org staff melayu, cik pengantin (account) ngan HR (pangkat akak-akak.. biarla aku namakan Kak HR)
Company aku ni memang aku akui la tak berprosuder sgt.. cthnye gaji 8 hbulan dan rasanya dah lama tak naik gaji... memang la aku pong sakit ati.. tapi aku ni jenis malas nak sakit2 kepala (sambil2 tu aku mintak gak keje lain), aku cari gak kelebihannya (aku dah keje sini almost 3 years).. bos atas aku bertimbang rasa, senang coti hehehe... boleh datang lambat...hehe patut masuk kul 9.00 aku masuk kul 9.30.. jgn tak tau ade scan time lagik hehe.. yang penting keje ko siap dan jangan banyak songeh...
Aku ni sebenonye nak cite pasal akak HR ni la.. (cik pengantin lebih kurang aku gak... tak banyak hal...) Selalu la nanya aku memacam ttg company ni.. mula2 aku layan gak lama aku menyampah.. bosan sebab dia ni belagak nan mampus.. sampai aku aku boleh hapal ayat dia "akak ni dah berpengalaman selama 13tahun kat Company P******M, jaga 853 org untuk semua cawangan kat malaysia, setakat buat keje HR celah gigi jerr" dah la tu cakap ngan aku yg memang celupar ni hehe.. aku pernah la terjwb "Alah kak kalu tak betul pun mana saya nak tau" (Dia nk bukak mulut, cepat2 aku blah hehe..). Ade la beberapa insiden lagi kita bertengkar ala2 gitu.. hehe..
ari selasa lepas time aku, ms vogue dan cik pengantin makan kat pantry dia pun datang, sambil start la complain2.. aku dah start menyampah dan tercakap la macm ni.. "Buruk2 pun mesti ade kelebihannye" di jawab "ni lain kalu org yang dari corporat company macm saya datang ke company kecik mcm ni memang tak puashati, lainla kalau org yg dari company kecik dtg ke sini memang tak rasa apa2" Sorila aku mmg x pandai cover2, time tu gak aku terus berbual ngan cik pengatin crita pasal lain tanpa pedulikkan dia.. dan pastu kalu aku tgh berckp akan terus diam kalu dia datang. Kalu diterasa aku pedulik hapa...
Bagi pendapat aku, kita keje ni untuk cari rezeki, yang pasti ajal maut, rezeki dan jodoh memang dari si pencipta. Kalu dah berusaha tapi dapat takat camtu bersyukur ajela, supaya berkat dan cukup sampai hujung bulan.. Kalu banyak complain ni mcm kita tak redha dengan apa yg tuhan bagi.. mungkin jugak tuhan nak uji kita, ataupun kena gak musahabah diri, mana nak tau sbb sikap kta sendiri tuhan nak bagi terduduk sikit, biar insaf.. walau mcmmanapun saya suka company ni.. :))

3 comments:

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonymous said...

Without prescription dostinex Visa/Mastercard/Amex/eCheck motilium Order minipress 25mg detrol World delivery arimidex Generic brand levitra