Monday, November 17, 2008

TODAY IS MY BIRTHDAY!

Wah! bangun pagi aku cepat bukak blog, terjah blog si Kakak aku CK, ada ucapan birthday yang touching, tak surprise pun sebabnya aku tau dia sayang aku... miahahahaha! Terima kasih Yong!

Pastu kat chatbox ade ucapan2 besdey, terima kasih korang! tapi kepada sesiapa yg belum ucap kat aku, baik korang ucap kat aku secepat mungkin, kalu tak aku sumpah korang jadi kek! hehehe.

Sempena ari jadi aku yang ujong 20-an ni, tahun depan aku dah masuk geng Kak Jah dah, aku pun belikan hadiah untuk diri sendiri. Tahun ni tapak kaki aku yang bernasib baik menerima hadiah dari aku. TARAAAAAAAAAAAAA!


Ye korang! aku belikan kasut getah jenama koroks oppppps sorry crocs, yang berharga RM129 (yang paling murah sekali dalam kedai tu, aku bukan sengaja nak cari yang paling murah, tapi hehehe rezeki tapak kaki aku kan). Tahniah tapak kaki! Mungkin tahun depan giliran hidung, bontot, tetek, telinga, jari, ketiak, kuku atau tutttt (kalau aku beli spender untuk hadiah besdey aku, harus ke aku publish?).

Sempena ari jadi aku ni, boleh tak aku wish nak kembali ke zaman kanak2 atau zaman gila-gila remaja aku? ye aku tau mengarut! tapi, memang itu dalam kepala hotak aku pun. OKla aku wish yang logic skit, Aku harap hidup aku aman dan ceria disamping emak, abah, ayong, Luqman, akmal dan juga buat yang baru hadir dalam hidup aku suami dan anak2ku.

Aku harapkan hari ni aku selesa sepanjang hari, jangan ada yang carik pasal ngan aku. Belasah kang!

SELAMAT HARI JADI UNTUK DIRI SENDIRI.. KE 29 TAHUN.

38 comments:

princessQ said...

OOO...hri ni besday ko?hepi besday....pjg umo murah rezeki....dh tua ekkk.....?

K.Jah said...

happy bday nok!! moga ko sihat sejahtera, diberkati, aman damai sefamili, murah rezeki...pendek kata semua2 yg bagus2 lah aku doakan kat ko niari.

harap2 ko selesa hr ni sbb aku mmg sangat tak selesa...owhhh!! ada jerawat kat tepi idung. bangang punyer sakit!!!

MAMA IQA said...

selmt ari jadi la ye IK..semoga sumenya baik2 ari ni..

Mummy Cool said...

Selamat Menyambut UlaNG tAHun yang ke 29... semuga panjang umur dan murah rezeki.. yang paling penting semuga kehidupan IK dan keluarga akan sentiasa didalam keberkatanNYA... insyaAllah.. amin!

marinahunny said...

hepi besday nok..moga kandungan makin sihat...dan bahagia selalu...

azreen said...

ik...happy birthday ek...smga ceria ko dihari ini...senyum2 selalu....aku doakan smga ko dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki serta bahagia disamping keluarga tersayang....aminnn

.::WaNiE::. said...

hahaha tahun dpn aku panggil ko makcik emi lak..kekekeekke


happy birthday....psssttttt adiah ko bila mo amik.

cikgu panji said...

happy birthday utk tuan rumah. tadaa hadiah....

Suzi said...

happy b'day ik...moga sentiasa sihat dan gahagia...insyAllah.
bertuahnya kaki yg dpt hadiah thn ni hihihi....

ita.itu said...

happy bday nok..aku sayang ko nok..cantik kasut ko..kaler aku tih..hehe

ita.itu said...

happy bday nok..aku sayang ko nok..cantik kasut ko..kaler aku tih..hehe

cokolat said...

nok.. hepi besday ok!!! tahun depan lagi harus kita celebrate besar2an gitu nok... sebab digit depan dah bertukorrrr!!!

alwani fickry said...

happy birthday!;) ;)

ain said...

HAPPY 29TH BUFFDAY..!!!moga Allah memberkati dn memkbulkan segala doa.

Untung kaki tahun ni yek..???

julietchun said...

Hepi besday. Sumpahlah jadi benda yg best skit, ikut keadaan ekonomi la weii.

aishifa said...

hepi besday ik.. moga panjang umur dan dapat anak kumbang yg comey..

atty's said...

selamat ari jadi..semoga murah rezeki dan sehat selalu amin

tigrismalaya said...

hepi besday tuuuuu uuuuu...semoga ari nie ko menjalani xtvt sehari ngan aman dan selesa...

kumb@ng said...

happy betday ibu...tua dah ibu sikumbang ek.. :D

monas2petronas said...

hepi birthdayyyyyy ibu kumbang aka ibu tebuan,,,hehhehehehe ko mmg dah tua,,,apapun kasut tu cantek, aku dari dulu sampai skang mampu tengok jer ,,aku beli kasut korok gak tp yang RM5,,wahhahahaha

apapun,,mudah2an dimurahkan rezeki, panjang umur,senang bersalin nanti,,,dan dapat anak2 yang soleh dan solehah :)

"panjang umurnya,,panjang umurnya,,panjang umurnya serta mulia,,serta muliaaa..serta muliaaa"

nyanyi lagu versi indon kat ko :)

syirfan said...

Selamat ulang tahun kelahiran emi. Moga apa sahaja yang dicita akan jadi kenyataan...

chronicles of angelzz said...

SELAMAT HARI TUA UOLLSS...
wahha da kertu nyway wanna wish u best of luck in everything muacckkss

eida.. said...

Heppy besday kak emi..moga panjang umur murah rezki, semoga bahagia selalu di samping kuarga tersayang.. take care tau jaga kesihatan ibu n baby k...

dillahkaff said...

hepi bornday kak emy....pc dillah baru kluar ward...hehehehe....moga hepi manjang;) take care k :)

arep said...

hepi besday ibuk...

muda lagi rupanya....

IBU KUMBANG said...

PRINCESSQ- terima kasih wei!

KJ - jerawat ko ni nak kena lempang skit KJ.. hehe

MAMA IQA - terima kasih!

Mummycool - terima kasih, selamat anniversary yg ke 20.. huhu

Marinahunny - terima kasih nok!

azreem - terima kasih azreen, ni dah penat senyum ni!

wanie - makcik? berani ko, sebelum ko panggil aku makcik, ko panggil si ROZIE tu makcik dulu!

CP - ucapan pun dah bermakna sangat

suzi - hehe tahun kaki bertuah, tahun depan yg lain lak.

IBU KUMBANG said...

ita.itu - aku pun sayang ngan ko nok, tulah time beli tu teringat kat ko ngan ci cokolat!

alwani - terima kasih wanie.

ain - hehe kaki ni lah yg bnyak bjasa... apalagi sejak obesiti ni.

JC - alah, kalu sumpah jadi kek aku terus telan, sure ko tak leh balas dendam nya, kalu aku sumpah jadi kete kang tetiba pulihlak mau tak naya.

aishifa - doa2la, terima kasih nok!

kak atty - terima kasih, insyaallah

TIGRIS - terima kasih nyah reen, aku mmg nk aman damai je ari ni

kumbang - huhu dahle masuk warga tua!

ween - terima kasih la wahai nang nok, aku memang suka lagu2 indon ni

abang syirfan - Insyaalllah, thanks abang syirfan

angels - ko jangan kutuk aku, ko tahu tak betapa tak bestnya jadi kertu ni

eida - terima kasih!

dilah - iyalah tu, aku bgtau baru ko nak wish yer!

arep - TQ arep!... muda ker?

hOtMaMa said...

hepi besday noks! semoga panjang umur murah rezeki & bahagia selalu la hendaknyer!
dekat2 jerk besday ko dng adik ko ek.. leh celebrate together2 tu..!

cendawanintim said...

Epi besday nok, moga panjang umo dan dimurahkan rezeki...

jangan noti2 yer..

amik award kat blog tuh..

KV said...

selamat hari lahir. Lawa hadiah utk kaki tu!!!

PuteriSatu said...

salam....alahai besday ke semalam...apapun akak ucapkan semoga panjang umur dan dimurahkan rezek ye...

CT Umaimah said...

Happy Befday Emy..... Dh tua rupanya ko... kikkikikiki...
takpe.... 29 tu just a figure.... org nya still nampak cam baru ja abis SPM... still sweet.... anyway, HAppy Befday... moga panjang umur, murah rezeki anak2....

IBU KUMBANG said...

Cend - terima kasih, wah ade award ye!

KV - hehe! terima kasih!

puterisatu - terima kasih ngan doa akak tu..

K umai - tu lah pasal... tak lama dah 30.. borink!

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

Salam IK

maaf sbb smlm tak dapat nak bloghop
N3 pun semua auto publish ..
whole day takde kat opiz and not access to internet


"eppy belated burfdaie.. moga panjang umur, d'murahkan rezeki dan b'bahagia selalu ngan family t'sayang"

luv
KP

Lily.Lulu said...

happy birthday !!!

muda lagi :D

pearlEJ said...

Happy birthday noks... moga panjang umur, dimurahkan rezeki n happy2 selalu disamping keluarga tersayang naa...

eh muda lagik tuuuuuu... belum masuk angka 3 lagik haa... hehehe..

Kujie said...

hepi belated bufday..sori kak jie baru sihat nk jejalan


erk....kat ketiak tu modal rm 3.50 je..hahaha

Nik Zulina Nik Taib said...

Happy belated birthday..Mudah2an ke arah menjadi Ibu Mithali...