Monday, October 27, 2008

Dengan ini saya disahkan.......

Aku macam nak menyorok bawah bantal je sekarang ni. Apa taknya lepas aku buat N3 ala2 lucah skit, pastu aku buat N3 ni.

Minggu lepas aku tak bape nak sihat. batuk2 skit!

Sebagai seorang perempuan yang bersuami, sebelum mengambil sebarang ubat harus, menimbang tara segala kemungkinan.

contohnya:
Mengandung ke tak? kalau tak pasti,
Dah lewat ke blum?
Kalau dah lewat, harus pegi check dulu.

Dalam pengiraaan aku memang dah lewat seminggu masa tu, so aku pun check la.
ALHAMDULILLAH.. POSITIF pregnant!

Terima kasih atas ucapan tahniah korang, confident je aku yg korang nak ucapkan tahniah!

Macam biasa family aku dan belah somi tak heran aku pregnant, sebab aku selalu pregnant. HAHAHAHA! Kali ini adalah kali ke 4 aku pregnant, yang jadi nya baru 1.

Excited tu ade la skit, tapi seram yang lebih hehehe.. ngeri
la weiii ngingatkan saat2 keguguran tu.. ayoyoyo!
masa first time gugur 2004 tu tak sakit sgt cuma aku stress je.
Tapi yang aku gugur Nov 2007 memang sakit woo, kalah beranak!

Kenapa aku asyik gugur je?
Yang 2004 tu aku berlari kejar kawan aku kat KLIA, balik tu terus gugur.
2007, janin tu memang tak jadi.. tak rezeki.

Untuk pregnancy yang kali aku berserah pada rezeki, kalau ada rezeki adalah, kalau takde nak buat macam mana. Aku macam dah leh managed FEAR FACTOR aku ni.

So, aku mintak maaf kat korang untuk beberapa ketika ni aku agak sunyi skit di arena blog2 ni dan kurang buat lawatan sambil belajar kat umah2 korang..sebab aku rasa macam mual, mengantuk, sakit bahu skit!

Oh ye! kemungkinan aku akan bersalin pada 20 JUNE 2008, aku rasa macam sama ngan JILL.. yeke Jill?

38 comments:

Mummy Cool said...

taniah yang. Semuga semuanya selamat seperti yang di inginkan. Insyaallah. Jaga diri bebaik ya.

cokolat said...

tahniah nok... jaga diri baik2 ok.. jgn lasak2.. jg makan... ok! :)

IBU KUMBANG said...

mummycool - time kasih... Insyaallah ade rezeki..

Cokolat - time kasih, aku tgh berusaha untuk menjaga makan ni, hehehe!

K.Jah said...

congrates nok!! harap2 penyakit "kena buatan org" ko tu berjangkit plak kat aku yer??? ko doa2 la same ek???

eida.. said...

congrate kak emi.. jgn lupa doakan ida plak.. dah 2 kali gak terkandas ni.... manatau berkat org pgnant ni nak tumpang nasib sama ada isi jugak.....

jaga kesihatan jgn lasak2 yekkkkk....take care kak...

Cakap Kosong said...

tu pasallah siang tadi ko datang umah2 aku tak abis2 membuta.

arep said...

tahniah ibuK

bertambahlah anak2 kumbang utk mencari bunga tuk d sunting..

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

tahniah...bestlah dengar org ngandung..diri sendiri lum sedia lagi tgh menghitung hari bila nak gentikan makan ubat..

Suzi said...

salam...tahniah...bertambahlah lagi umat nabi Muhammad SAW....moga semuanya selamat....doa byk2...
gugur ni kadang tak tahu punca...kan?
saya pernah gugur kandungan pertama...sedih tu...lama nak ok balik...asyik nangis je...bila kandungan kedua lak hampir nak gugur gak..asyik bleeding je..jumpa pakar dia cakap rahim lemah so injek seminggu sekali beratus sekali injek...dahlah masatu hubby tengah buat master mana nak ada duit..teruk jugalah masa tu...alhamdulillah semua Allah tentukan..sekarang dia dah 8 tahun...sori terpanjang pulak...

love-n-hate said...

wah! tahniah... :) winkwink

echah_syed said...

tahniah..

combi tumpang hepi :)

ko mesti bersemangat & jgn lembek sbb nnt mempengaruhi bb kat dlm ekeke :p

nak anak soleh@solehah tak..??

doa banyak2 & rajin baca yasin ajak huby skali.insyaALLAH

.::WaNiE::. said...

wahwah tahniah tahniah..jangan gatal2 pi main kejar2 lagi ye

ita.itu said...

wah tahniah..bestnye dah ngandung..aku maybe next year la nok

IBU KUMBANG said...

KJ - nanti aku hembus2 kat ko biar terkena buatan orang gak..

eida - Insyaallah, yg penting bersungguh2! hehehe

CK - mata aku mcm kene gam.. ni ngantuk lagik ni..

arep - time kasih, insyaallah.. tapi kalu dapat gurl best gak ni

rina - takpe, pelan2 dayung!

suzi - betul tu, kalu gugur ni rasa mcm stress jugak.. mcm manala org bley nk gugurkan anak..

LnH - terima kasih..

combi - terima kasih, Insyaallah saya buat mana yg terdaya.. cuma mata ni ngantuk je..

wanie - hehe insyaallah belajar dari pengalaman..

ita.itu - apalagi berusaha dari skang dah dekat ni.. bio anak kita sebaya lagik

princessQ said...

kalu tak dah 4 orang anak ko ek?advance dari aku.....anyway,tahniah la...jaga bebaik yer...ni betul tak betul ko kira tarikh nih?20 june 2008?nih dah bln berapa nih?

IBU KUMBANG said...

hehehe salah! 20 june 2009... baru lagi... 7 weeks je..

CapTaiN HooKeD said...

Tahniah uols, mak bangga!!! ops motif kan?

tigrismalaya said...

nak link ibukumbang...sila link aku okeh...

along said...

tahniah ,tahniah dan tahniah.....jaga segala-galanya....doakan IK..semoga menjadi......

pearlEJ said...

wahhh... tahniah tahniah!! kali nih kena la carefull sketkann, jgn dok lari2 dah tau... take care... :)

julietchun said...

Tahniah. Ko bersalin masa befday aku tuh.

ain said...

salam...

tahniah ye wak..!!!take care..!!

cendawanintim said...

tahniahhhhhh..tahniahhh..jaga diri.

emellia said...

tahniah...
jaga didi baik-baik..

* salam perkenalan.

aishifa said...

congrat.. jaga kesihatan bebaik okies

Anonymous said...

jangan lari ye....

chuckiesd said...

tahniah...kali ni jaga betul2..petua2 orang tua tu jangan ambil ringan sgt..kdg2 ade yang betul...

cikgu panji said...

Tahniah.Moga selamat.
Tapi kan...20 June 2008 dah lepas.2009 la... cikgu check satu persatu. hehe

IBU KUMBANG said...

captain hooked - apakah motif ko bangga nok? hehehe konfius!hehe

Tigris - saya yang menurut perintah!

Along - terima kasih nok..

pearlEJ - aku bab xlasak ni yang tak pandai.. hehe asyik terlupa je..

Julietchun - abisla anak aku macam ko.. hehe

Ain - terima kasih!

Cend - TQ TQ.. nok

Emillia - salam kenal gak! TQ..

Aishifa - TQ nok..

Anoy - hehehe... saya akan catwalk!

Chuck - hehe memang pun banyak betulnya cuma aku ni je yg x bape nak reti mengaplikasikannya

CP - hehehe amponnnn cikgu... abisla kena potong markah!

atty's said...

tahniah ibu kumbang..takecare,...
kty pun penah 3 kali gugur..alhamdullilah..ado rejeki lps tu..3 dah anak den..

SHIMI said...

Tahniah. Ini dinamakan penyakit tidak berbahaya tapi bisa berjangkit.
Salam singgah

ween said...

aku nak gak...doakan aku dapat gak la,,,apapun tahniah utk ko,,nanti ko sure ganti nama blog jadi ibu kumbang dan tebuan...

aku tunggu ko ganti...

Kujie said...

wahhh..tahniah...
berita gembira mcm ni mmg kena share dgn kawan2 blogger

kumb@ng said...

yeah...yeah...dapat adik lagi...hehe :D

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

Salam IK

sowie lambat ucap .. tapi kite nak ucap gak
Tahniah di atas berita itew..
Harap d'permudahkan p'jalanan anda "during pregnancy nanti yek"

buzz aje kite kalu nak teman tuk sembang yek

Just Nis said...

oh, kite da belated skett.. tp tetapp gak nak wish congrats 2 u!!!!

:D

dan, sila pose2 ayu dan lemah gemalai aje ye pas ni.. jgn lasak2 sangat oke!

mrasa mak bidan bagi arahan.. ops! **motif aku jadi mak bidan lak??

;p

emmi sabri said...

Ceh... ni betul² ironi..
any way Tahniah... jgn lasak2

Lily.Lulu said...

tahniah akakkkkkkkkkkk !!!!
:D