Tuesday, October 7, 2008

Kemalangan jiwa - Edisi haiwan

Sebenarnya aku x sengaja nak buat statistik dan pemerhatian..
Almaklumla kebanyakan masa aku time raya ni dekat atas jalan..
Selain aku tertengok kemalangan antara manusia..
Aku jugak dapat lihat versi haiwan!

Kawasan yang terlibat ialah SUBANG JAYA -> PORT KLANG -> MERU -> KAPAR -> KUALA SELANGOR -> TANJUNG KARANG -> SUNGAI BESAR -> SABAK BERNAM -> BAGAN DATOH

Haiwan2 yang telah menemui ajal ialah:

  • KUCING : 6 ekor
  • ANJING : 3 ekor
  • ULAR : 2 ekor (seekor tu aku yang langgar lari)
  • AYAM : 2 ekor
  • MEMERANG : 1 ekor
Oleh itu wahai kengkawan marilah kita berhati2 ketika memandu...

20 comments:

along said...

ik,kita memang dah hati2 tapi orang lain lak yang tak hati2.....

IBU KUMBANG said...

hehe... kengkadang nasib!

julietchun said...

Hebatnye ko ular pun bleh langgar.Mlm tu ko ade mimpi kn patuk ular tak? Bahaya wooo.

Suzi said...

dulu time balik kg dr ipoh ke sabak bernam(ikut seberang perak) selalu jumpa biawak mati kena langgar...

ita.itu said...

hehe..lawak la ko..

Kujie said...

kalau lalu jln Gerik - Kupang nmpk sigboard rusa..hahaha..mcm lalu kt australia la pula...

Umi Mia said...

sedih..sedih....ishkishkishk....

Mummy Cool said...

hehehehe ada ada je ko yang...!

cendawanintim said...

langgo lari tuuuuuu!!

Izzu Izzuri said...

Yg aku tak tahan tuh, dlm pd byk2 haiwan yg terkorban, leh plak kau korbankan ular.. Alamakaii meremang nye bulu tengkuk maaakk!!

K.Jah said...

tu statistik ko dr subang ke bagan datuh kan?? lenkali plan la awal2...leh aku sambung sampai penang plak...

cokolat said...

kuceng paling banyak... naseb kambeng takdo!

echah_syed said...

pegawai kebajikan haiwan..congrats :D

Just Nis said...

sempat lagi mengira buat statistik bagai tu!!!

heheheh!

Nad Eusoff said...

hiks..lawok le..

IBU KUMBANG said...

JC - ni aku tengah berdebar2 kot ade org pinang ke..

Suzi - kat situ banyak belukar... sarang diorang tu..

ita.itu - hehehe :)

kak jie - sempat lagik tu nak feeling2...

Umimia - sorry aku menyentuh perasaan ko... hehehe

mummycool - apa bley buat, kekadang sewel itu dtg...

cendawanintim - rasa bersalah ni..

jill - mak pun terkujat nok!

KJ - kita sambung tahun depan ye KJ..

choco - kambing? hehe bermakna sungguh... hehe

Kak combi - time kaceh..

justnis - x sengaja nok..

nad - hehehe :)

.::WaNiE::. said...

Ooo ko lar buat ular warna ijo kat dlm semak tu kehilangan ibunye

alia said...

wa..ka..ka....napa tak amik gambar haiwan2 yg mati tu...

Lily Satrina ® said...

memerang?
apa lah yg dia buat kat atas jalan raya tu?
bukankah memerang tu hidup dlm air, ibu kumbang?
(ke silap? ke dia binatang 2 alam?)
adakah memerang = beaver?

ibu kumbang, langgar ular tak apa, tp jgn terlanggar kucing sudah..cute sgt, tak sampai hati nak tengok..meowww..sedihnya!!

Katak tak jumpa? Mati katak!! hihihiihi

kuIna Jentayutiara said...

sy sebolehnya cuba elak w/pun seekor katak sbb dia pn makluk tuhan gak..