Monday, October 6, 2008

Bumper RAYA..... atau lebih dikenali jadual harian aku di hari raya!


SALAM Korang..... aku disini masih bercuti lagi... ngahahahahaha!
Meh kita lihat jadual aku sepanjang bercuti panjang.....
27 ramadhan

Lepas berbuka, aku terus chiow gi umah CK amik adik bongsu aku, sebab CK amik dia subuh tu kat hentian putra... Husband aku tak ikut balik sebab dia keje lagik! Lepas borak skit2 tu aku pun gerak lak amik opah aku kat Port Klang.... hik hik.. sian opah aku tunggu aku lama... Sampai kampung dekat2 kul 12 malam...

28 ramadhan

Memulakan hari dengan semangat waja nak siapkan langsir yang bertahun tak siap tu, mampus aku kena sumpah kang ngan abah aku... dah siap separuh, aku pun nak take 5, last2 aku take berejam2, sebab aku layaan cite jepun... hambik kau sampai la ni langsir aku tak siap lagik.. huhuhuhu!

29 ramadhan

Aku kena amik pakyob kat subang, dalam pale otak ni macam nak pegi shopping je, almaklum le baju ade satu jerrr.. Ameer tinggal kat mak aku jab... sepanjang jalan tu aku pun pantang jumpa ATM je mesti nak check gaji dah masuk ke belum... tapi aku hampa still lagik masuk.. huwaaaaaaaaaaaaa,,,, kecewa sial! Dahla aku janji ngan abang ipar aku nak jumpa kat depan Jaya jusco bukit tinggi sebab dia nak kirim duit singgit2 kat mentua aku... Ntah macam mana rezeki aku nak shopping walaupun ciput, tetiba aje abang ipar aku bagi seratus, dia kata tu duit pak yob tapi dia lupa tukarkan singgit2... Aku punyala tersenyum suka... dulik aku pak yob bagi ke tak? yang penting aku lenjan dulu, kat tangan aku ade lagik seratus.. Dan2 tu gak aku pusing kete masuk JJ bukit tinggi... lesapla duit tu.. aku beli kasut vinci longgok, 2 pasang.. ngeh ngeh.. pastu baju sepasang... balik umah tu, pak yob ajak gi melawat bank2 kat TAIPAN tu (bayar hutang.. hehehe).. Temankan dia makan (aku dah lenjan Big Apple masa berbuka tu... tapi aku x bagi dia), siap2 aku pun hantar dia gi keje (dia keje malam, masuk kul 11).. senang skit esoknya aku terus amik dia...

30 ramadhan

Sesubuh ari pak yob tepon, kejutkan aku la tu... siap2.. Alamak! tetiba sakit perut... jam dah kul 7.. Msg jab mamat tu.. tengah drive, ada msg, pak yob msg, "Kalau awak x sampai 7.30, saya balik naik teksi".. amboi! eksyen nye... kang aku berak dalam kete ni baru tau... buat derkkk je, malas layan. Sampai sana,singgah dulu sungai besar rembat sikit duit pa yob nak beli baju, dapat la aku dua pasang RM110.00. lepas tu terus gerak pegi umah mak dia.. borak2, balik umah mak aku kul 12.30 mlm.. Seb baik si CK tak tido lagik, sibuk dia layan tenet... gosip skit2, ngumpat laki aku dan laki dia skit2.. pastu tido!

1 syawal

SELAMAT HARI RAYA!
Siap2, gi umah mak mentua aku, jalan raya... kul 11.30pm balik umah mak aku, sekali lagi CK bukak pintu sebab dia bertenet... borak2, aku sambung lak nengok cite jepun SEITO SHOKUN sampai lebam.. terus tido..... PAk yob tido kat bilik, aku ngan ameer tido kat ruang rehat kat dapur.. aku memang suka tido kat situ, macam2 ada... astro, internet, jamban, makanan dan komik dua almari...


2 Syawal

Aku bangun kul 9.30 pagi itu pun sebab ameer kejutkan , pak yob tengah minum, muka macam gergasi jeling aku... aku buat muka sempoi , mandi slow2... Pastu gerak umah mak mentua aku.. jalan raya... Last sekali lepak umah kakak ipar aku... diorang semua pakat2 nak gi umah mak aku... pak yob lak sibuk nak gi umah mak dia... siap bawak ameer lagi... Tak pe, aku ade agenda baik.. Aku tumpang kete anak sedara dia... layan diorang serba serbi... pastu time diorang nak gerak balik umah mentua aku, aku pakat dengan diorang, suh cakap ngan pak yob aku tak leh nak ikut gi umah mentua aku, ade sedara datang... HAHAHAHAHA... tak tunggu lama, aku tido sampai kul 9.00 malam... ngantuk oooooo... penangan cite jepun.. SEMBAHYANG? aku kantoi! Mak aku tak dapat kejut aku kunci bilik.. ngahahahaha... Lepas bangun, mandi2, sambung tengok cite jepun... tepon pak yob suh amik... lepak2 jab, sebab umah mentua aku ada lagi kak ipar aku... TIDO!

3 syawal

Pepagi lagik aku ajak kak ipar aku gi market... tapi kita orang pegi gi kul 11.30 am.. kul 12.30 pm aku balik umah mak aku sebab kul 2.30pm nak antar adik aku pegi bus stand, ameer tak nak ikut... bagus! aku ada agenda! sampai umah mak aku sambung lak nengok cite jepun yg lain tajuk JOTEI... best sial! antar adik aku, temanan opah aku buat gigi palsu, cabut balik! sambung balik ngok cite JOTEI tu, dekat2 kul 7 sampai umah mentua aku... hehe.. bagi alasan tertido!.. tak berani aku nak cakap aku sibuk nengok citer jepun.. mampus! tak pasal aku kena SOUND kang!

4 syawal
bangun pepagi! siap2, aku balik umah mak aku, sebab dah janji nak bawak opah ngan mak aku gi bagan datoh, kmpg Opah aku.. Aku x ajak pak yob, malas! balik dari tu terus gi umah mentua aku, sebab pak yob ajak balik subang ahad dia nak keje.. hehehe.. abang ipar aku dah sampai... Aku sound diorang laki bini sedas... dua das! apsal aku sound diorang? nanti aku citer next N3... Kul 10 pm gerak umah mak aku sebab nak amik baju yg tertinggal.. last2 tertido... huhuhuhu! Sebelum tu aku tengok cite jepun tajuk papa to musume no nanakon...

5 syawal

Pak yob kejutkan aku... siot betul, dikuis bontot aku ngan kaki... nasib baik laki... kalu orang lain mau aku lempang... Siap2, Balik berdua je, sebab Ameer tido lagik... Lepas sarapan kat mamak, aku terus choww, tapi aku x terus balik kampung, aku singgah Jaya Jusco Bukit raja... HAHAHAHA... kali ini aku ade duit... Malam raya baru duit gaji aku masuk.. ngahahaha.. aku pun beli baju keje... sedih weiiii, baju aku size XL, suar lak size XXL... bahagian montot aku x leh diselamatkan lagik... balik umah, mak aku lak ajak gi umah mentua.... aku ikut je la... Malam tu aku khatamkan cite papa to musume no nanakon.

6 syawal

Setelah tersentap masa try baju kat JJ, aku pun berpuasa ari ni, siang tadi aku temankan opah aku beli tepon baru... hahaha siap ade camera dan bluetooth lagik... hahaha kelas Opah aku... Ni aku baru balik beraya umah Deena, bergosip2 lebih kurang... Ok la korang selamat bekerja... gua ada lagi cuti 2 hri... hehehe... Adios!


17 comments:

Nad Eusoff said...

Ya ampun!
gigih betul sis nuleh sampai berhari2 citernye..
kalah isu bumper majlah Ujang!
hakhak...

Ganas betul la sis nih..
hahaha

julietchun said...

Takkan ler size ko XL,sama ngan mak aku,tgk dlm pic cam kck je orgnya,kck skit dr Yusni Jaafar ler,muahahaha.Raya sakan ko nih,posa ari tu ok ker?

.::WaNiE::. said...

rajin tul ko ke hulu hilir beb

Cakap Kosong said...

ko macam teksi driverlah pulak

Cakap Kosong said...

ko macam teksi driverlah pulak

ita.itu said...

haha..gigih ko ek ngangkut kesana kemari..bravo IK..hehe

kuIna Jentayutiara said...

sukanya ngengok drama jepun yer... sy kalau tgk drama melayu ker, cina ker, org putih ker... sure tido kalo tngk discovery, nationl geo ker... terbeliak bijik mata

princessQ said...

patut la aku dtg umh tkde....asik ke hulu ke hilir jer....(mmg aku saje jer tk cl nak bt suprised bgi ko kelam kabut)aku terlambat sikit jer...adik ko dr. veterinar ckp ko bru je g umh mertua ko....iskhh.iskhh..

princessQ said...

aku g raye umah kengkawan semua takde kt umh....hampeh...

cendawanintim said...

wahhhhhhh, rajin betul taip n3 panjang nih..

papepon, selamat ari raya aidilfitri..

IBU KUMBANG said...

NAd - ganaz? adalah sikit2...

Julietchun - aku pasrah kalu ko kata aku besar yusni jaapar..

Wanie - terpasa beb! kalu nak enjoy!

CK - ye aku dah mcm supir skit2...

ita - TQ beb!

princessQ - la.. apasal ko tak call.. adik aku x cakap2 apapun .. hampeh!

cendawanintim - ala... ikut mood! terima kasih, selamat ari raya!

echah_syed said...

aku dah khatam ceritera ko ni.. :D

adehh..relax giler ko raye..kita kat sini berhempas pulas smpi nak ttanggal kain :(

mmg tak aci..!

sioknyerr ko shopin..smpi dah raye masih shopin.. :)

pandai ko ngelat gi umah mertua ekk :p

kumb@ng said...

wah..wah...wah..ibu...senghonok beraya!..anyway...selamat hari raya.. :)

K.Jah said...

ko bila nak start keje nih??

syirfan said...

bumper? hahaha lama dah tak dengar perkataan tu

IBU KUMBANG said...

combi - apa bley buat nk idup.. tapi penat gak kehulu-hilir ni...

kumbang - wahai anak ku... TQ

KJ - esok.. hehehe..

Syirfan - majalah ujang suke guna perkataan tu.. hiks

cokolat said...

aku rasakan.. pusing2 balekpon.. xtvt ko adalah tengok citer jopun!!!! g dok jopunlah nokkkk...