Tuesday, September 9, 2008

BILA SEWEL ITU DATANG

Masa aku kawen aku tak keje lagi.. sesambil nak nunggu masa berlalu tu aku gi la buat lesen memandu guna duit salam kaut (sian aku kan).. Kawen pun ala kadar! tahun aku kawen tu sama ngan erra fazira dan yusry.. sejibik macam langit dan bumi..

Bersungguh aku amik test memandu! Alhamdullilah aku berjaya dengan jayanya... lepas je lulus, aku simpan je lesen aku tanpa bawak kete sampai abis "P".

Ntah mcm mana, suatu ari tu gila aku datang, teringin nak bawak kete membuak2 sangat, tidur, berjalan, makan, keje dan berak pun aku teringat2 nak bawak kete.. Pagi esoknya, laki dan anak aku tengah tido, aku senyap2 start engine, kete dia manual.. (Skang kete tu ade terperosok bawah umah mak mentua aku... ada problem skit kete tu).. Untu pengetahuan korang laki aku x penah offer aku suh bawak kete.. pandai2la aku la nak guna akal jahat ni... Ari pertama berjalan lancar... Wah! aku suka, imaginasi dah melangit, berangan nak bawak kete ke KL!

Ari kedua aku bawak time tu, ada pasar ahad kat sijangkang tu, tak pasal2 aku terlanggar side mirror orang, hancur berderai.. biru muka, pucat! tapi aku x mintak maaf pun.. ini kes langgar lari...

Bila dah agak pandai tu, aku ni konon nak cepat terer belaja parking.. try la nak parking depan kedai, sekali ntah apa nasib aku, aku langgar kedai orang, pastu dpn tu ada motor, ngan motor2 tu aku langgar... HWAWAWa pucat oooo, takoottttttt,... tuan punya kedai tu rileks je.. dia kata " apa boleh buat bende nak jadi katanya... sekali bini dia datang, ghopa2nya bini dia buat butik kat atas tu, di cercanya aku. Sialan sungguh! "Mcm mana bawak keta ni, orang lain bawak jugak, tapi takde la langgar kedai orang, ni sapa nak bayar".. Bodoh! aku la bayar..

Nasib baik masa tu aku baru kuarkan duit dalam RM300.00, barang2 dalam kedai tu x delah rosak.. cuma motor je yg rosak.. aku pun bagi la RM250.00.

Korang agak aku serik tak? hehe tak serik pun minggu depan aku try lagi merempit ngan kete tu.. ahaks!

Sekarang ni aku dah tak reti bawak kete manual, kereta kecil ku itu AUTO! Ngahahahahaha!

12 comments:

ita.itu said...

hehe..ku mati idup semula pun x nak amik lesen..haha..penakut ko

IBU KUMBANG said...

try je ita, xde mende pun!

julietchun said...

Apa barang langgar kedai,aku ni penah langgar pagar sampai menyembah bumi,motor sampai tercabut ekzos,tapi aku mintak sangat jgn langgar org,maunya meroyan.

K.Jah said...

aku penah eksiden kat hiway sbn-kl.
keta manual laki aku. selamba aku langgar bontot honda stream s'porean. turun keta, buat2 nangis sket, buat2 menggigil sket...last2 bini drebar tu kesian kat aku. xde citer byk..claim ins. saja. hahahaa...

tips: kalu eksiden jgn buat muka garang, nangis la sepuasnya ala2 meminta simpati. org nak cerca pun tak jadi. wakakakakak!!!

Umi Mia said...

ko tak abis citer nih..apa lak jadik kat kete ko ngan apa komen laki ko..aku paling gerun nak menghadap bebelan laki aku kalau kete scratch ker, kemek ker...lagi baik aku bergaduh ngan tuan punya kete lagi satu...hahaha...

Superb GURU BaniHassim said...

Huhu...
pengalaman ngeri tu...
nak tunggu pandai tu mcm2 jadik ye...
heheh... :D

Tie said...

Haa...kira okeylah tu...kak tie pernah mimpi drive tapi lesen pun tak de..jgn kira kereta...basikal pun tak tau..yang tau yang dlm gambar tu...tayar 3..hi hi..

along said...

aku lagi la beskal pun x reti..

kumb@ng said...

gila stereng ni namanya....

betol2 brutal la ibu sikumbang ni.... haha

pearlEJ said...

ehehe bab2 langgar nih tak pernah laa lagikkan... cuma baru2 nih bawa kereta kawan hubby yg manual tuh, terus pi masuk gear 5!! sbb dok ingat tu gear 1... rupa2 terbalik, gear satu kearah kiri... dh ler mlm kan, dok cari lampu dlm kereta tu pun tak jumpa sbb nk tgk number kt gear tu... huhuuuu...

IBU KUMBANG said...

Julietchun - Aku pun sama mintak elak!

KJ - Wah buat drama swasta ko KJ..

Umimia - kete tu tak apa2... jadi aku senyap je la!

tie - masa masih panjang leh try buat lesen!

Zuerah - Mehla try blaja bawak kete!

kumbang - hehe betul la tu!

Ej - gigih hang na... cuak kalu gitu

echah_syed said...

sume org ade history 1st time bw kete.. :p