Thursday, September 11, 2008

Di Tag Oleh Kak Jah

The rules:

*Link to your tagger and post these rules on your blog
*Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird
*Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
*Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

Saya sangat suka mencarut. Tiap-tiap hari saya mencarut dan bercakap lucah terutama didalam Office. Menurut kata mereka sebelum saya masuk tiada seorang pun bercakap lucah. Saya adalah pembawa virus itu. Saya tidak mencarut dan menlucah di dalam blog sebab ABAH saya baca blog saya ini.

Saya suka nombor 17 sebab nama saya sebenarnya EMILIA FARAHEZWANI berjumlah 17 huruf. Kebetulan pulak tarikh lahir saya pada 17 11 1979.

Saya lupa nama saya ada Ezwani. Jika orang memanggil dengan nama itu, saya tak akan memberi feedback. Bukan sebab saya x suka atau apa, tapi sebab saya Blurrr.. "Ehhhh! ko panggil aku ye.. lupa la nama aku ada Ezwani".

Saya tidak konsisten. Saya boleh menjadi seorang yang sangat rajin, sangat malas, sangat kreatif, disukai bos, dimarahi bos, sangat blur. Saya boleh menjadikan rumah saya bersih seperti di anjung seri atau bersepah, kotor macam rumah bujang. Semuanya bergantung pada mood saya. Secara lahiriahnya ciri2 yang ada pada saya ini dianogsiskan seperti pesakit tiriod.. dan saya telah menjalankan ujian darah tiriod atas nasihat doktor sebanyak dua kali pada 2005 dan 2008, tetapi kedua2nya adalah negatif, maksudnya saya bebas dari tiriod. Sikap ini menjahanamkan saya. Saya hutang jahit langsir dengan abah saya sejak bulan 6, separuh saja yang siap, separuh lagi terbengkalai.. akan berusaha menyiapkanya sebelum raya... Sebab tetiba malas.

Saya dikategorikan sebagai seorang yang berterus-terang. Saya jarang berselindung. Kalau tak saya rasa macam ada something tak selesai. Jangan ada sesiapa tanya pada saya "Apa yang ko tak suka tentang aku", please jangan tanya, nanti aku cakap kang! Dan agak celupar mulut itu...

Saya kuat berak. Saya berak tiap2 hari.. wajib dan kekadang banyak kali sehari. Saya tak boleh salah makan, mesti saya cirit-birit., tapi ade aku kesah! kalau makanan tu sedap saya lebih rela sakit perut dari tak dapat makan. Selalu menggunakan alasan sakit perut dan cirit birit bila nak MC. Bagi saya saat yang paling indah apabila saya berak dengan lancarnya.. "Wah! bestnya aku berak ari ni! hahahahahaha".

Saya hanya marah dalam tempoh sepuluh minit atau kurang! Lepas tu mula lah sibuk nak ketawa2 balik.

Saya tak suka kalau outing ngan kengkawan pompuan tetiba diorang bawak pakwe atau laki. Dulu ada kawan saya suka sangat pakwe dia menyibuk time kitaorang jenjalan. Aku tak suka OK! Apa yang ko nak buktikan ni, ko nak buktikan betapa ko cintakan awek ko ke sampai ko nak involve semua xtvt kitaorg... Semua geng tahu aku tak suka sebab masa tu mulut aku macm mak nenek membebel! hehehe

Saya tidak cium baby bila melawat baby baru lahir dan sebenarnya saya teringin nak cium, tapi saya suka orang cium baby saya. Ada sebab sebenarnya, masa tu aku banyak sangat jerawat, muka aku macam buntut ayam (ada budak nama LINA masa kat UPM cakap muka aku mcm tu, mana ko sekarang aku nak sepak muka ko, time tu gak aku balik kampung, ponteng kelas, nangis bagai nak mampos sampai mak aku terkujat), aku pegila melawat anak sedara best friend aku. Masa aku nak cium budak tu, dia cakap macam ni " Baby ni, dia sensitif dengan kuman tak elok sentuh2 sangat" .. Pahamla aku dengan kata2nya itu.. sejak ari tu aku mcm takut nak pegang2 baby sangat!

Aku rasa dah lebih tujuh ni..

Aku nak pass tag ni kepada:

PrincessQ- sila la buat, blog ko dah lama tak update!
zzuerah - silakan!
Combi - silakan! kalu dah buat tak yah buat!
Kite punya - sila buat kalau belum buat!
Suzi - Sila buat kalau belum buat!
Izan - sila buat kalu belum buat!
CakapKosong - aku tak kenal ko.... silalah buat , kak jah pun suh ko buat!

18 comments:

ita.itu said...

suka carut ek..aku pun suka..haha

julietchun said...

Aku tak reti carut mencarut,tulun ajar,hehe.

K.Jah said...

wahhh!! kite leh geng la. sumer2 yg ko tulis ada ciri2 dia kat aku esp. tang mencarut melucah, x konsisten, kuat berak & x ske bwk laki gi reunion. helloww!! susah aku nak gelak mengilai2 ok!!!

.::WaNiE::. said...

aku tak reti nak carut2 nih..kalau carut dlm sms kat laki aku pandai lar..itu pun sbb gurau:P

wahhh nasib tak kene tag..mesti ko dah bosan tag aku sbb aku xbuat kan kan kan:P sorry ye kak ..ampun..

marinahunny said...

hahahaha...lawak tol ibu kumbang nih..

**KITE PUNYA** said...

Salam...

Nanti ambik award yekk..

Izzu Izzuri said...

Wakakaka..Series lawak ko nih!! Aku suka pompuan mulut telus nih..Kalah bapok beb!!

green apple said...

berak mesti kena hari-hari beb. tak makan takpe, berak musti.

Umi Mia said...

eeiii jahatnya si Lina tu..sape Lina tu aku kenal ker....dan..sape mak baby yang bodoh tu....baby nih takdernyer berjangkit jerawat ngan org...ko pernah tengok baby berjerawat...mengong btul...

princessQ said...

aku mmg dah mals nak buat blog...mmg tkde update nyer....
tak kisah la camne..yang penting anak ko tomei....

Cakap Kosong said...

Bukan ke dulu ko tak suka org berterus terang pasal ko.sampaikan ko memanjang sentap ngan aku.

Anonymous said...

Thyroid..spell tiroid (hyperthyroidism?). Sendiri malas lagi kata tiroid. Aku ada pernah tengok abah lu baca blog lu sambil sengih-sengih..

Luqmanul Hakim

echah_syed said...

mcm tak sanggup je nak buat tagged ni tau huhu.. :(

ko mmg lawak mr bean :p

IBU KUMBANG said...

Ita.itu - Selain nasi mencarut tu makanan aku

Julietchun - kalu aku ajar, ko kena bayar tau..

KJ - hehehe meh cari ubat untuk mengatasi x konsisten tu..

Wanie - hehe betul tu, sebab B4 tu baca n3 wanie kata malas buat tag, I pun x bagi you lerrr hihihi

Marinahuuny - buat penghibur hati

Kitepunye - Hehe dah terjah blog awak, TQ

IBU KUMBANG said...

Izzuri - Wahhh... tapi aku tetap xleh lawan bapok.... mak angkat bendera putih nok!

Green Apple - kah kah... tu yang pelik tu, asyik nak berak je camne tu..

Umimia - Lina ni budak cermai.. time tu ko dah x duduk Sixth dah...

PrincessQ - ala sesekali update la...

CK - aku terus terang dan orang terus terang ngan aku adalah 2 perkara berbeza... ala dengan lain aku xde sentap sgt pun... ngan ko je lebih skit... mulut ko super sial..

LUQMAN - aku spell untuk manusia bukan untuk haiwan... hehehe beza tau..

Combi - MR bean tu idola saya... ngahahaha!

.::WaNiE::. said...

oh thank u for being so understanding..sumpah syg ko..hahahah

pearlEJ said...

tahun 79?? muda lagi laa..ehehe

IBU KUMBANG said...

wanie - hehe TQ..

pearlEj - umur muda, muka dah tua! ahaks..