Tuesday, September 9, 2008

Cerita Sadis aku di hari minggu

Lepas kejadian aku sentap laki aku kata aku masak tak best tu kan, Aku pun rileks la sambil ngok TV.. mula2 aku dengar suara Ameer kecoh2 ngan ayah dia... so malas nak kacau.. Tetibakan aku rasa macam senyap sunyi jeeeeeeeeee... aku mula dah rasa x sedap ati..
Jeng! jeng! Huwaaaaaaaaaaawaaaaaaaa.. abis separuh gula aku...


"Ameer buat apa?"
"Ameer x buat apa2, dinasour tengah main pasirrrrrrrrrrrrr!

Ni yang aku x soka ni tak pasal2 terbuang gula aku!!! Tapi xpelah at least x la gula tu berterabur.

Esoknya lepas subuh, time tu aku tengah nak sambung lena aku, Si Ameer bangun la pulok...
Adoyaiii, kacaulah.. Mak ko ni ngantuk ni.. Aku bukak kan CD citer kartun, buat susu... pastu aku lelap!
Tetiba dalam kul 9 tu, aku dengar riuh kat dapur... hati aku memang dah x sedap hokey...
Sekali aku gi dapur.... sila lihat gambar dibawah..


Serius aku memang sangat tensi nengok lecahhhh tu woiii.... huwaaa... rasa mcm nak nangis..
Sambil tu sempat lagi tanya ...
"Ameer buat apa tu"
"Ameer buat air"
Ni bukan buat air tapi buat racun ni....
Susu dia baru separuh guna dah terserak, ribena ada lagi sikit pun dah kemana, oren sunquick aku abis 3/4 botol, nescafe abis separuh.... semua berlecak kat lanatai..
Pastu baju T-shirt murah aku baru pakai sekali dia buat kain lap.. sebab baju tu aku letak kat atas washing machine, tu yang sedang dia amik.. washing machine tu kat dapor ..
Aku speechless, aku kejutkan laki aku, aku maleh handle, takut emo, bahaya!
Apalagi kena rotan la si Ameernya... Ala rotan manje2 je!
Jenuh gak wei nak menyetelkan tu woiiii! tak pasal aku menyental lantai...

Setelkan semua keje umah, kitaorg pun siap2 balik kampung..
Sampai kat Meru, tetiba rasa mcm kena banggggg!
Huwawawawa.... !
Dengan hujan rintik-rintik, jalan jemmmm bertambah jem!
Uh.. seb baik tak teruk kete aku rasa mcm dah senang ati..
Sekali, ropa2nya itu bonet takleh nak tutup!..

See, bukan 2 kete terlibat tapi 4 kete!
KItaorang trus gi report kat balai polis trafik klang..
punyalah lama kat sana..
Last2 kul 6.30 baru sampai kampung, kempunan aku nak gi bazaar ramadhan Sungai Besar..
Semalam aku dah antar kete kecilku itu ke bengkel...
Itulah cerita sadis aku di hari minggu!

13 comments:

Cakap Kosong said...

camne boleh aku tak tau?

IBU KUMBANG said...

memang aku sengaja tak bagitau, biar ko baca kat blog je, sebab ati aku panas nak explain..

Suzi said...

anak saya yg no. 2 pun selalu buat hal mcm tu...pernah letak sntan dlm air yg kat dlm peti ais.n mcm2 lglah...
kalau balik kg selalu gak gi sg besar tu...

hOtMaMa said...

hadoiyaii... tang dapur besepah tu, tak dpt den nak nolong..hahaha... kalau anak aku wat mcm ni, mahu histeria terus aku... apa lg kena la sedas... mak garang ok! tp nasib baik la tak pernah dia kedapur wat kerja2 mcm tu... kalau takat hangkut besen ke, seduk ke, buat main2 ada la...

julietchun said...

Sbb tu la kalo anak buah aku dtg umah aku asyik mengucap pjg je,tak sggp tgk drg main yg bukan2.Siannya ko eksiden,sib baik skit je,kalo tak mau abis bonus sebulan,tak ry sakan la ko,hehe.

ita.itu said...

yaampun.abis tumpah susu....hehe..lawak la ko keta kena liwat.hehe

K.Jah said...

byknye dugaan kooooo...kalu aku. aku pasti sentap sampai pagi raya!

echah_syed said...

sabo jelaa :)

marinahunny said...

siannye......dugaan bulan pose tu nk suruh sabar banyak2............

Jie said...

huwaa......lagi sadis..cari2 asam..masa tu dah menumis bagai..cuma nk letak asam jawa je....rupa2 anak tu dok ngadap tv terkangkang jilat asam jawa ...

IBU KUMBANG said...

Suzi - Kampung belah somi ke suzi?

Hotmama - aku smpi tak termarah punyala terkujat

Julietchun - huhu kalau bonus ade kalu x de camno?

ita.itu - tulah dia ingat mak dia cap duit agaknya

Kjah - hehe bulan posa kot tu yg aku penyabar skit tu.. hehe.. kalu tak sentap setahun.

Combi - Insyaallah combi!

Marina - tulah tengak mengigihkan diri untuk sabar

Kak jie - hahaha syoknye dia.. sapa tu kak jie..

Umi Mia said...

memang sadis......sabau ibu kumbang..sabau bebanyak yer...

lily.lulu said...

aiyooo .. siannya ..
nasib baik akak sekeluarga ok ...