Wednesday, September 3, 2008

TENET dalam Kelambu

Kalau kat umah mak mentua aku, kitaorang guna kelambu, sebab banyak gila nyamuk yang akan buat "lovebite". Masa sahur hari pertama tu sahur sana. Sambil nak tunggu azan subuh tu, aku pun melayari internetla dalam kelambu, syiokk je rasanya..tapi lembab nak mampus Berukband celcom tu.. Tengah syok2 tu datangla pulok gergasi menyibuk, sesuka hati je amik tempat aku tanpa belas kasihan... kata kejap tapi hampeh..

Kurang asam betul la gergasi ni, hangin aje aku nengok... lama ooo dia guna.. aku tak puashati, aku kejutkan aku punya Ultraman Dyna menyelamatkan aku dari gergasi ni..


Sekali tu, ultraman Dyna tu memangla dia dapat menghapuskan gergasi tu, tapi ibarat "harapkan pagar, pagar makan padi".. dia monopoli sampai kul 9.. hambik kau..

13 comments:

K.Jah said...

ala...beli je sorang sebijik. mintak akak ckp 0 ko tu sponsor 1.

helena said...

la.... mula2 ingat kan gergasi tu nyamuk..... haha

echah_syed said...

dari kaca mata ku dilihat pada sisinyerr 'gergasi' tu emcem la pulokkk ekeke :p

mase ultraman dyna tu monopoli..ko ngn gergasi buat ape laa..maklumlaa dlm kelambu kekeke :p

aku lariks dulu sblom kena hempuk..!

sabrinaabubakar said...

wah sentap kan kalo dah dedua dok konker ek...hihihi..bak kata orang like father like son

julietchun said...

Kelambu pelbagai guna,mcm citer doraemon plak.

IBU KUMBANG said...

KJ - adoyai.. nak bli lg satu tu yang x mampu, akak aku tu pun ada satu jerr..

Helena - hehe sebab dia merampas, jd la dia sebagai gergasi

Combi - tak dak buat apa pun, kang tak pasal2 cheq posa lagi 3 bulan

Sabrina - terima kasih datang melawat.. memang sentap sangat.. hehe kacau daun!

Julietchun - itulah yg bestnyer...

.::WaNiE::. said...

hahahaha harapkan pagar ..pagar mkn padi ek..hahah

**mcm mana pagar bleh makan padi..pening aku pikir

wahwah lama sungguh tak tido pakai kelambu

err penah ke ek?

**KITE PUNYA** said...

Salam p'kenalan

eee takutnya ada giant ngan ultraman lah kat umah akak ....
Siap pandai my notebook lagi

Sungguh canggih mereke yek ...
Saya link blog akak kat saya
Harap tak marah

ita.itu said...

kah.kah.kah..lawak la ko..otomen dyna x leh hrp ek..sian maknye..hehe

IBU KUMBANG said...

Wanie - pagar tu bela antu, tu yang leh makan padi tu.. best tdo pakai kelambu ni.. romantik

Kita punya - TQ nanti saya linkkan awak punya gak..

Ita.itu - ni yang aku nak cari akal camne nk memperkotak katikkan si Ultraman DYNA aku tu

Kujie said...

weiii...tenet dlm kelambu tgok pilem x ke?

princessQ said...

tk panas ker tido pkai kelambu?isykh....nampak lain lak si A_ _ _ kt situ...dah bertambah sihat..aper ko kasi kt dia???

IBU KUMBANG said...

kujie - kak jie, tak de tgk X, update blog je

PrincessQ - panas ko, tp x takpe dari kene geget nyamuk.. :)