Friday, September 5, 2008

Mimpi

Aku kenal laki aku sejak form 4. Punyalah sayang nak mapos kat dia. Jiwang sangat. Sampaikan kawan aku Jemod penah sound aku "Esok kalu ko putus cinta ngan dia, merana". masa tu aku mcm x leh nak terimala nasihat dia tu.. Macam xleh la bayangkan kalau aku hidup tanpanya (wah.. asyik masyuknye aku...).Time tu jangan ada sesapa pun yang nak buat lawak bodoh kata nak rampas boipren aku, aku meroyan kang..

Tapi masa aku Form 5, time tgh sibuk nak peksa tu, aku mimpi boipren aku (skrg ni laki aku) mati... mula2 tu sentap gila, mcm nak nangis! selepas tu aku selalu sangat mimpi laki aku mati.. Bila dah selalu mimpi gitu, aku automatik mcm x berani nak sayang laki aku lebih2 sangat.. memang aku akui semua orang akan mati, tapi aku dah terset kat pala otak..... sebab dalam mimpi tu mcm real je..

Masa aku kat UPM ade beberapa kengkawan aku komplen, kenapa aku macam orang x de boipren? suka2 joli ngan kengkawan pompuan je.. Bila aku dah kawen aku still berperangai berdikari dan mengontrol diri dari tersayang lebih2 ngan laki aku tu.. Sampai ada yang tanya aku "Tak takut ke laki cari lain?".. aku punya jawapan cukup simple "Kalau jodoh tu dah takde, kalau bukan pompuan lain amik pun, tuhan akan ambik"..

Inilah jawapan yang sebenarnya kenapa aku tak romantik sangat. Mungkin ada yang mempertikaikan tindakan aku, tapi pada aku ini yang aku rasa paling selesa untuk diri aku.. Dan setiap orang berhak untuk buat apa2 saje untuk diri sendiri..

Dan malam tadi aku bermimpi benda yang sama, tapi kali ini aku semakin tabah dan boleh menyambung semula tidurku!

8 comments:

Umi Mia said...

tengok muka ko dulu pun aku tau ko dah ada bf...walaupun kehulu-kehilir ngan geng2 pompuan...

pada aku, takper kalau bataskan sikit rasa sayang utk husband...mmg patut pun...tak bermakna kita tak sayang dia kan..

ita.itu said...

org kata kalo mimpi mati tandanye pannjang umur la IK..ko jgn riso ye

IBU KUMBANG said...

hehe sayang yang berpada2..

IBU KUMBANG said...

ita - tapikan kalu dah mimpi tu, walaupun xleh nak caya terpikir2 gak.. hehe

julietchun said...

Bkn mimpi tu mainan tido ke? Kena percaya ke walau sikit2 ? Aku sll mimpi jd permaisuri,sesapa bleh tlg tilikkan.

mamaranggie said...

ibu,dari situ kite kuatkan semangat ya..sekurang-kurangnya boleh berdiri atas kaki sendiri...

green apple said...

jangan la mimpi laki aku mati.

IBU KUMBANG said...

julietchun - ko tu berangan bukan mimpi

Mamaranggie - memangla berdikari tapi meula tu sentap!

Green Apple - hehehe kalu dibagi peluang memang tak nak mimpi gitu,seminggu teringat... mimpi tu mcm real je...