Friday, September 12, 2008

Lesung pipit kuda padi ku hilang...

Semalam aku cuti lagik, sebab nak ambik si kuda padi aku tu.. So kitaorang decided nak naik bas je.. Wei dah lama aku tak naik bas berdua! Last sekali masa amik kete ni tahun 2006. Hehe aku feeling remaja la! Nak naik teksi rasa macam tak mampu..
Dari umah aku naik bas ke Sunway Pyramid, pastu tunggu bas rapid no U62 gi pekan Klang.. kos dia RM2.90 seorang.. Sambil tu aku buat muka bodoh, menahan telinga, menyumpah dalam ati.. sebab apa? sebab laki aku membebel suh pegang beg tu elok2 dan macam2 lagikla, aku pun tak ingat.. kalu tegur tu baik2 takpe, ni menyakit telinga aku je.. solution aku buat tak tau!
Pegi Klang dulu amik geran kete kat Ambank, punya la banyak kete bersimpang siur... Last2 aku ajak laki aku lintas je.. main berani je.. nak patah balik cari jalan yang sunyi skit aku malas...
Setel tu, kitaorang tunggu teksi, siap jugak bergaduh dulu, ntah apa-apa ntah.. last2 memasing bawak diri, tunggu tempat lelain.. sib baik aku yang dapat teksi, kalau tak harus kena cerca ngan dia.. pastu aku suh pakcik tu amik laki aku..
Mula2 pakcik tu kata RM15 hengget, lepas beborak, amik ati skit, dapat diskaun jd sepuluh hengget je... mhwawawa best! Sampai sana waktu lunch, diorang kuar mkn, aku ngan jantan itu pun dah kepenatan, so kita orang ngan muka selamba rawknye lepak kat gerai makan tumpang duduk! lantakla orang nak kata apa..
Cina kongkang tu pun sampai.. wah puashati aku nengok kuda padi aku tu.. lesung pipt dah tak de! yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,.... bolehla aku tunggang kemana saja yang ku suka si kuda padi ku ini!.. Sori gambar xde! luperrrrr

16 comments:

Umi Mia said...

camner nak beromantik ni...sepanjang jalan gaduh jer....ishkishkishk..cuba pegang2 tangan...senyum lebih sikit...hahahaa

echah_syed said...

gaduh siang je..tp mlm romantik giler kan kan kan..:p

jgn ko kick aku ye ibu :)

ita.itu said...

wah korang gadoh kelas lah..ek kuda padi tu apa?hehe

julietchun said...

Yg kecoh2 gdh dlm bas smlm tu ko lah ye? Kalo aku tau aku soh driver tu hayun krg kuar,beraninya aku :D

K.Jah said...

ko kaki rempit ke minah???

Suzi said...

dah lama tak keluar berdua2 je dgn hubby, asyik2 kena bawa tentera yg 4 tu..

CIKGU PANJI said...

kalau anak kumbang nengok aksi ibu & bapak dia gaduh, mesti dia gelak guling-guling.

wanie said...

cis bkn senang nak nek bas..sila lar berbaik2 hahaha

veeda_areena said...

lahhhhh... ke klang kerr... apsal tgak nak bgtaw kak bed... klau takl bole kak bed tolonbg hantar kan....

MAMA IQA said...

kuda padi tu ape? moto ka kete ka?

IBU KUMBANG said...

umimia - gaduh banyak kali senyum pun banyak kali... sekejap je marah tu pun!

combi - hehehehe posa, xleh nak ckp tut tut.. (ayat mengelak!)

ita.itu & mama iqa- kuda padi tu kete aku.. sebab dia kecik panggil kuda padi, kalu ferari aku panggil ooohhh kuda ku gagakh perkasa!

Kak jah - takde la kak, saya rempi mulut jerrr!

Suzi - saya pun jarang, kecuali ada hal mustahak je!

CP - dia akan cakap "jangan gaduh2!" selalu kena..

Wanie - betull... mcm best lak!

Kak bed - ko nak antar aku ke laki aku aku? ngahahaha.. larikkkkkkkkkksss

IBU KUMBANG said...

julietchun - bukan, tu yang gaduh tu drama TV3 terbaru!

.::WaNiE::. said...

jom la kite jalan2 naik bas ..hahaha

Anonymous said...

Takings Our Dastardly Prices at www.Pharmashack.com, The Principal [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Chemist's blow up c short-circuit the whistle on give-away [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Espy Unbelievable Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Be struck aside manner of a Thought-provoking Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In next of Your Victuals ! We Huckster M‚layer signpost [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]

Anonymous said...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat method[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or little-understood avenues to generate an income online.