Sunday, August 31, 2008

Kenangan Ramadhan


Kalu citer bab ramadhan aku rasa banyak lagi aku buat keje jahat dari keje mulia..
Korang pun tau kan aku sejak 5 tahun lepas keje ngan company yang pekerjanya melayunya aku sorang je.. Aku bab2 lain aku tak terpengaruh ngan dorang, semangat aku kental..
Tapi bab2 posa ni hehehe apasal hah setan aku mcm x amik annual leave je..
Bila time tak posa tu (bendera jepun naik), aku makan lebih dari ari biasa..
Pepagi aku dah siap bancuh air milo.
Tengahari kang aku suh kawan aku tapaukan..
Dulu kedai sebelah opis aku ni kedai melayu tu bukak ramai lah bebudak proton yang tak posa gi beli nasi.. aku apalagi ngambik kesempatan.. ngahahahaha! Selamba je makan tanpa rasa bersalah.. Yang lagi best nye opis aku banyak pompuan!
Oneday tu aku kantoi! Aku tak tau lak ada orang bank buat lawatan kat opis tu, time pepagi
aku tengah ngangkut milo, ada satu pegawai bank melayu tu pandang aku semacam je.. Aku sengih-sengih macam kerang busuk. . Dengan senyum kelat aku pun bersopan santun cakap "Maaf ye, encik saya ni tak boleh puasa!".. Kekadang aku makan pizza hut, McD, KFC.. meriahkan!
Jadi tahun ni, sebab ramai dah orang muslim, aku berazam akan kontrol perangai walaupun aku takleh posa.. Lagipun umur dah naik, bawak2 le bertaubat...

SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA

13 comments:

marinahunny said...

selamat berpose utk ibukumbang n family...pose biar penuh ye...jgn ponteng2....heheh

pearlEJ said...

selamat menjalani ibadah puasa utk ibukumbang sekeluarga...

bozzobattousai said...

salam singgah dan salam ramadhan utk ibu kumbang...

K.Jah said...

aku kalu x pose...hari2 drive thru mcd. buat muka tebal la ape lagik. heheheh

lily.lulu said...

selamat berpuasa kak !!!
:D

echah_syed said...

eaaaaaaaaaa :p

mmg muka tak malu ekeke :D

slmt berposa..kalo dah turun bendera jepun tu jgnlaa ko pura-pura buat tak paham ekk :p

.::WaNiE::. said...

hahaha sabar jek lar..budak proton ramai xpose yek..tlg tgk kan kot muke laki den ada sana..tlg hambat dia eh..hahah

julietchun said...

Jgn ko suruh anak posa ko plak chooori2 mkn,kalo TER takpe plak.

Helena said...

kat my old place dulu pun helena buat camtu..... meriah makan kat pantry..... tapi kat tempat sekarang..... macam takda kaki la nak buat jahat camtu lagi..... hehe....

ita.itu said...

kah.kah.kah..jahat ko ek....sdp ko makan..haha

farina said...

hepi ramadan al MURTABAK!!!

princessQ said...

moga2 taun ni ko akan insaf ler...heeheee selamat berposa...jgn lupa jumpa kt bazar ramadan di kg.......

IBU KUMBANG said...

Marina - hehe.. selamat berposa.. Insyaallah tahun ni cuti bila memang takleh je.

Pearlej - selamat berposa untuk EJ and Hubby

Bozzo - terima kasih datang menjenguk

KJ - hehe sodap tu MCD

Lily.lulu - peace... selamat posa..

Combi - nanti kalu bendera naik kita makan berjemaah secara maya ye...

Wanie - dah tukar tmptla skrg. hehe..

Julietchun - ni yg start bertobat ni, x nak anak ikut jejak langkah

helena - hehe ramai geng rupanya..

ita.itu - mehla join... ngeh ngeh..

Farina - wah bestnye sahur and berbuka beramai2 ngan kengkawan... rindu sangat time2 tu..

PrincessQ - monday itu ari aku gi pasar, xjumpa sapa pun..