Wednesday, August 6, 2008

Aku di makan ikan?

Hehehe (ketawa dulu).. Opis aku sekarang dekat ngan MYDIN Subang Jaya. Dah dua hari ni kitaorg jakun gi sana. Lagi satu, pagi tadi baru aku perasan, kilang tmpt aku keje ni sebaris ngan RIO DE FUTSAL.. hehe.. yang ERA selalu buat tournament! Wah, kelas gitu.. leh la aku menggatal..
Ari isnin time nak pegi parking kete kita org lalu kat ikan gigit2 tu (fish SPA), teruja gila nak buat. Semalam dengan hati semangat waja kitaorg (aku, kak khalidah, kak mai ngan fiza) nak cuba.. .
Tapi sampai je kat sana, fiza lak buat hal, tetiba lak takut... tak jadik..
Aku excited, walaupun..
Kak Mai dah ada pengalaman, tak pe..
Yang best kak khalidah, boleh dia cakap camni,
"Kaki I berkerakla, malula"
"Malu ngan sapa kak, kaki saya pun berkerak gak"
"Malu kat ikan" hehe.. ini macam pun bole ke?


Nyum! nyum! cedapnya... aku memang x leh tengok kaki aku, geli nengok di mengerumun tu.. kalu tertengok sure aku sepak2 ikan tu.. hahaha..


Ini memula nak celup kaki, auchhh.. memang geli sehhhh... aku sampai sepak air terkena kaki khalidah.. menjerit sakan..
(from left: Kak Khalidah, Fiza, Aku dan Kak MaI)

Masa ni dah steady, syok lak rasa nyerrrrrr... bila dah lama tu rasa sesemut je kat kaki tu..

Masa ni terperanjat nengok ikan mengerumun kaki abang tu, semua lari kat dia, apasal ye? apakah istimewanya kaki dia, adakah kaki kitaorg x cukup wangi atau sebaliknya... hahaha!


Kesimpulannya, saya sangat enjoy, macam nak pegi lagi esok.. Ada org tu miang la pulak tadi tak nak, ni teringin nak buat esok... layan jela...



28 comments:

Mummy said...

yang kat mana fish spa tu.. kat mentari court tu ke? dah dekat dengan umah mummy ni.. hehehehe

viruspadu said...

mcm best jer

tak geli2 ke?

marinahunny said...

hahhaha..comei nye ikan tu...ambik penyauk sauk ikan tu blh..??

farina said...

fuyoo...best2, ape sebenornyer benefits dari treatment ni ek k.emi?? kaki jadi wangi ker, kerak kaki (statement dari member k.emi) bleh hilang ker...

K.Jah said...

aku salu tgk org buat benda ni. tapi still takut nak cuba..aku ni penggeli tahap kronik.

atty's said...

rasa mcm nak buat gak..
tapi geli...tapi harus kena buat

kuInaJentayutiara said...

best a...
nak ikut la....

(mcm la dekat... pppppeeehhhh)

ita.itu said...

wah kaki ko byk nye ikan makan..sdp agaknye ek..hehe

pearlEJ said...

tak geli ker yang?? alahaiiii.... ej teringin gak nk buat, tapi takut tak tahan geli... camno tu... eheee...

Helena said...

apa rasa yer.... geli ke.... kaki rasa fresh ker.... hilang lenguh ker..... ceta la lagi....

echah_syed said...

opppsss mcm tak berani jek..best ekk :p

sekali ko angkat kaki tgk jari dah ilang uwaaaaaaaaaaaaaa :(

princessQ said...

tu ader muka orang cam tahan geli jer.....setahu aku ko ni penggeli orangnyer....leh tahan lak ye?

Kujie said...

mai la rumak kak jie
ikan guppy kakjie pun geget mcm tu gak
celup je kaki

en_me said...

sonoknyerrr main ikan tewww.. kannns

ida.. said...

emmm mcm best.. tp cam geli2 la nak try.. tgk ikan kerumun camtu cam takut lak.. hehehh

Akak said...

Salam...

Best kan buat treatment kat fish spa nie, akak dah buat anak dara akak terjerit2 kena gigit dek ikan nie..riuh rendah spa tu dibuatnya..

IBU KUMBANG said...

Mummy- ni kat parking Mydin je... kalu jerit semua org dengar

VP - Geli sekejap, lama2 tu syiok oooo

MArina - hehehe ble! ble blah,,, harus kena pelangkung ngan pekerja kolam..

Farina - memang best,,, buat banyak kali baru ble bersih kot..

KJ - bila memula celup kaki, aku rasa nak jerit sekua2nya.. geli!

Atty - teruskan niat nak buat tu... best woooooo

IBU KUMBANG said...

kuina - sila2 ikut... meh rasai keseronokannya...

Ita.itu - antara sedap ataupun byk kerak hik hik...

EJ - memula je geli, lelama tu rasa enjoy sangat, mcm rasa kebas2 je..

Kak helena - memula geli sabgat.. dah lama2 sikit rasa best... bila kita lap kaki (after angkat dari kolam tu)guna tisu, bersih sgt... Try la kak..

Combi - iya x iya jugak.. manalah tau diorg tersalah letak anak ikan piranha ke ye tak?

PrincessQ - memnag geli sanagt... tapi yg ni aku teringin sgt.. tu yang tabah semacam..

hOtMaMa said...

mak aihh..sikit nyer bayak ikan tu kerumun kaki ko... sah banyak kulit mati nih...hihihi.. tak geli2 ke haaa..tak pernah try lagi wat menda neh... harus ku cuba nanti.. kat mana tempatnyer tu...?

IBU KUMBANG said...

Kujie - takutlak ilang jari, ikan tu x profeesnal... heheh

enme - memang sonok..

Ida - time tgh buat, jgn tgk ikan tu jgn rgk kaki....

Akak 0 masa memuka masuk2 lagi havoc kan?

IBU KUMBANG said...

Hotmama - kat tempat feberet aku... MYDIN.. tryla.. syiok ooo..

am said...

aiyooo macam best jer.. kawan am pun pernah buat kat tesco ampang... best katanya... rasa ringan kaki katanya..

.::WaNiE::. said...

eeee takut lar:P

princessQ said...

sekali wat spa tu bpe hinggit?

sugar said...

Ya Allah! Gambor no. 1 tuh, dari ats macam lintah!

Ikan species pa tuh? Piranha gigi tumpul ker?

Kempa dia tak guna ikan yg besar sikit?

Kecian, ikan2 tu mesti lapar tahap gaban sampai sanggup tokak kaki orang...

NieZearm said...

klau lepak macam jakuzi bole x? rendam sampai leher..

IBU KUMBANG said...

am - betul sesangat.....

IBU KUMBANG said...

princessQ - murah je, RM5 utk sepuluh minit..

sugar - hehe kalau besar kita lak takut

niezarm - hehe anda ada berani..