Tuesday, August 12, 2008

Art class : week - 2

Today, his teacher asked him to draw "orang". emmmm.. sweet and interesting moment! First, teacher asked him draw a big face... si anak aku banyak lak cikadaknya.. heran aku macam mana dia boleh dengar cikgu tu cakap.. walhal dah seminggu aku suruh dia melukis kat umah apasal xleh ni nak kena puk ni...

Pastu teacher dia suh dia lukis mata, idung, telinga, mulut dan part2 anggota badan yang lain.. hehe kena penyabar ye jadi cikgu budak kecik.. kalu haku mau budak2 ni aku piat2... kalu tak pun darah aku naik.. sakit hati... Ameer punyalah banyak cakap.. layan la ko teacher.. aku x koser.. lepas snap picture lebih kurang aku pun chiow.. lepak2 kat SYED hik.. hik.. sambil minum Teh ais.. minum slow2.. lama nak tunggu ni..

Dekat2 12.30pm tu aku cepat2 gerak kat art centre tu, nak ngambik Ameer.. masa tu tengah buat finishing untuk gambar "orang"dia..

Kali ni aku tengok dia agak independent skit, tak banyak teacher nolong.. outline tepi2 tu sikit2 je teacher tolong.. warna pun dia yang decide.. okla.. step by step.. pastu tengok dia dah pandai jaga colour dia.. dulu kalau beli color mesti sepah2 sepahkan.. tapi skang dia pandai simpan dah.. dah tau kegunaan kot..
Actually N3 pasal Ameer pegi kelas ni aku akan buat setiap kali dia gi kelas tu.. sebab aku nak nengok dia punya progressive.. Untuk aku refer dimasa akan datang...

9 comments:

.::WaNiE::. said...

wahwah close up gambar yg dia lukis tu kak takdek?

ita.itu said...

bagus ek anak ko minat lukis..anak aku hampeh x minat..sbb keturunan kot..aku pun x minat..tp aku suka ngk org lukis2 nih

princessQ said...

yang penting dia nak dgr ckp cikgu..klu anak aku dh byk kali di ajar mewarna n melukis,habis jahanam warna nye...asik aku dok beli jer...tak sampai sehari dh jahanam.g ngaji,sampai tempatnye nak balik umh bkn nak ngaji...pening..pening....sibuk nk g sekolah..pmpers pn pkai lgi...camner ek?

Akak said...

Salam ibu kumbang...

Suka tgk wajah Amerr yg cute & comel..

echah_syed said...

mahal tak klas cam gini..??

cute arr ameer putih mcm ko kan.. :)

zoom in laa nak tgk hasilnyerr :D

julietchun said...

Bgs kalo bdk2 dah minat.Aku dulu minat gak melukis tapi bila lukis orang jd pokok,lukis kereta jd umah maka dgn sdr dirinya aku berenti,kerastangan beb :C

marinahunny said...

kecik2 dh pndai melukis, nanti beso2 leh jd arkitek..anyway akak jgn lupa singgah kat umah saya ye, amek award..

farina said...

ameer ade buat drawing kat dinding umah tak?? bleh jadik wall paper...dah ade improvement kan...nanti k.emi snap lukisan tuh ek...

IBU KUMBANG said...

WAnie - xde la pulok.. sok2 gambar yang lain akak close up kan

Ita - biasa2 je.. aku yang poyo

PrincessQ - bab pampers tu aku tension gilo.. masih lagi pakai si ameer ni..

Akak - Time kasih.. bebudah hati masih suci lagi

Combi - RM60 sebulan, seminggu sekali , sejam setengah..

Julietchun - ala kalu akak yang ajar jadi gitu gak... ni org professional ajar.. menjadi la

Marinahunny - terima kasih ye award tu.. nanti publish..

Farina - dia blum pandai buat mural lagi... hahaha...