Sunday, August 3, 2008

Ameer pegi kelas melukis

Semalam excited sangat dia, bila aku cakap kena gi sekolah lukis-lukis. sekejap2 tanya bila nak pegi. dalam pukul 10.30 pagi gitu berangkatla kitaorg sebab nak makan sekali. Tengok2 jem gilo2 punya. dekat 15min aku stuck kat situ. Nasib baik sempat makan2. Walhal kalu jalan kaki 5 minit tak sampai. Kat area tu ade sekolah rendah kebangsaan dan sekolah cina.

Masa ni teacher dia tengah suh lukis katak, tapi ameer lukis kucing hahaha....


Alamak posing mulut ternganga.. masuk lalat tau la...


Masa ni dah start nak mengolour ...


Ameer Farhan bersama kataknya.. Wei anak aku bukan gifted sampai lukis macam tu cantik.. Teacher dia pegang tangan dia masa melukis (first class katanya).. hehe lantakla asal anak aku enjoy... Teacher cakap Ameer ni mesra, cakap x berenti.. hahaha ni perangai keturunan.. sikit2 dah ikut macam aku.. Bagus! anak ibu ni..

15 comments:

Alexi said...

muehehe...bgs2,at least train from kecik lagi....besar2 jd mcm abg alexi nyer..hahaha...byk ckp smpai xterckp...hhihih

Anonymous said...

Luqman said....

La, lukis gambar katak? Ingatkan lukis gambar ibunya. Cuma katak tu okey sikit berbanding ibunya.

Mummy said...

cutenya lukisan ameer.. walaupun cikgu pegang tangan, tapi kalau tangan dia keras tak jadi gak.. apapun ameer memang bijak! hehehehe.opsss.. adakah kebijaksanaan ameer tu ngikut ibunya juga... hehehehe!

ida.. said...

eeeeeeeeeeee comeynya katak ameer lukis tu... muka ceria je.. mesti dia sonok sgt kan...

Mommy Lily said...

baguss2...dari kecik hantar ke kelas2 mcm ni kan tk de la budak2 buang masa begitu saje..

elmely said...

terror lah meme ni, ni yang mama yong sayang ni.

Faisal Admar said...

hehe tu pasal terkejut gak tengok dia punya lukisan! cantik gila... hehe mana tau satu hari nanti dia leh lukis potret muka saya! :) amin...

dillahkaff said...

bestnya join class lukis2...terror ameer ni....alwee pun tringin aku nak antar tapi liat tul...adusss...geram aku rasa...saboje laaa...mmm;(

ita.itu said...

pandai dia melukis ek..kena ada minat kan..anak aku x minat langsung..sbb aku pun x minat..hehe..dia keturunan ek

MAMA IQA said...

salam kenal ibu kumbang..
pandai dia lukis..ni mmg kelas melukis je ke?

CIKGU PANJI said...

SElamat maju jaya utk Ameer. comel lukisan tu...

farina said...

dah nmpk bakat jadik arkitek!!! aminnn...

IBU KUMBANG said...

alexi - hehehe ibu dia ni selalu kene denda sbb slalu buat bising..

Luqman - ko nak aku sepak? :P

mummy - xleh lagi nak kata mummy, kecik sgt.. meh kita lihat perkembangan dia dalam 4 bulan ni..

ida - cikgu dia yg guide tu, memang dia happy sgt.. akak pun happy gak..

mommy lily - betul sgt.. nak hantar Tadika mcm serius sgt..

elmely - bukan anak aku yang terer cikgu dia yg pandai ajar..

faisal - time kasih menjengok.. hehe terlalu besar harapan tu..

Dila - tak pela alwee dah masuk sekolah..

ita.itu - xde pandai manenya... aku pun keturunan tgn keras, cikgu dia kata itu semua xde masalah..

mama iqa - time kasih datang melawat, memang untuk melukis.. ikut kata cikgu dia.. bebudak kecik elok masuk kelas melukis untuk membina imaginasi dan creativiti.. ni saja je mencuba.. ada promo masa tu.. hehehe

CP - time kasih.. itu cikgu dia yg tlg

Farina - berangan la ko..

echah_syed said...

tgk muka dia pic yg last tu..epi giler kan.. :D

ade bakat tu .. melukis mengembangkan imaginasi anak2 sbb mase tadika cikgu suh melukis & kaler jek :)

tp ade parents yg tak sabo nak suh anak pandai cpttt !

paksa suh menghafal abc ekeke :p

aku laa tu..

IBU KUMBANG said...

Chombi - Saya saje nak bagi dia enjoy, taknak bagi dia tertekan.. Managing Director saya selalu complaint, sian bebudak skang x enjoy... hehe