Wednesday, August 20, 2008

Anak kecil yang tak bernama

Baby girl kat bawah ni anaknya Sharifah Fadzillah a.k.a Faidee (yang aku rasa baru buat 3 n3 tapi dah nak pupus dah blognya). Dilahirkan pada 18 August 2008 dengan berat 3.4kg. Setelah berbincang dengan ahli keluarganya, baby ini dilahirkan di Kota Bharu instead of Singapore.. Aku rasa takde nya bincang2 memang si Dilla ni dah pengaruh dan buat mcm2 cite kat laki dia nak beranak sana, sebab akak dia yang tinggal kat Jeddah tu bercuti lama.. hehe.. tak senonoh ko ni..
Lagi satu perkara tak senonoh yang Dilla ni dah buat, dia tak tau nak bagi nama apa kat anak dia. Dia nak nama yang berstart ngan huruf 'A', pastu dalam tu takde huruf 'R'. Mengikut katanya laki dia takleh sebut huruf 'R'. Dua org anak bujang dia nama Alwi (sebaya Ameer) dan Ahmad (setahun lebih). Jadi dia nak nama anak dara dia ni sama la ngan abang2 dia.
Sesapa ada idea nak bagi nama apa kat anak dara Dila ni? Kalau boleh bior ade nama arab sikit2. Sian budak ni umur dah 3 hari tapi x de nama.. iskh..iskh... nasib ko la baby dapat mak macam mak ko tu...
Aku punya idea:
  1. Aminah
  2. Aisyah
  3. Amna
  4. Amni
  5. Atif
  6. A'ala
  7. Aula
Comelnya....

Dah pandai tenyum.. tenyum..


Lobang idung macam ko la Dila.

Update : Umi baby ni baru je SMS, nama baby ni Sharifah Alya a.k.a Alya Alkaff. hehe sama dengan cadangan Kak Combi ngan Kak Kujie..

12 comments:

marinahunny said...

hahaha...ada jugak mcm tu...

echah_syed said...

aisyah nama kita laaa :p

alya or saffiya bunyi mcm arab kan.. hehe :D

Amalina said...

aaa, amal contribute 'Afiqah= yang berpengetahuan'. Nama puteriku.

Amalina said...

Amalina pun boleh,= harapanku. heheh.

Kujie said...

Aleya = sekali sebut je mcm Alwi & Ahmad

Ada peraduan , ade hadiah ke..hahaha

ita.itu said...

alahai comelnye..geram betul aku lah..best ek.hehe kelako la x leh sebut R..hehe

IBU KUMBANG said...

Marinahunny - itula istimewa kawan ku ini.

k combi and K kujie - wah secitarasa nampak hehehe... yang ni takde peraduan, anak saya sok saya buat peraduan.. (mengandung pun idak lagi)

Amal - wah! mummy and daughter sama2 huruf 'A'.

ita.itu - hehe apa leh buat, bestkan dapat anak pompuan.

pearlEJ said...

alahaiiiiii.... comey sungguh aihhh.... geram nooo tengok...

farina said...

cgrats k.dila!!

Amalina said...

tahniah baby.. dah bernama:D.

AMAN said...

Ini lakinya Dillah.... Apooo Ajoooo yang korang sebut Sayooo tak retiii Sebut RRRRRR innn....
Uutuk menutup perbincangan semua.

Nama yang akan di registerkan ialah

Sharifah Alya

Terima kasih pada samua atas cadagan yang bernas, terutama Emy

IBU KUMBANG said...

PearlEJ - rasa macam nak gomol2kan..

Farina - congrate.. :)

Amalina - akhirnya....

Aman - Sori :P saje je sesuka... time kasihye melawat saya ni.. hah.. updatela blog dila tu..