Sunday, August 31, 2008

Hobi baru aku (Sungguh sengal)

Baru-baru ni aku ada hobi baru... aku mintak2 kalu aku cakap jgn kementerian kesihatan saman aku... ngahahaha... hobi aku ialah nengok Jentik2... cuba korang perati betul2 gambar kat bawah tu, nampak dak jentik2 aku.... eee.. mesti korang tak bape nak naampak... ni aku post n3 dari laptop bapak aku, takde photo editor, nak dload, sorila kim salam, malas aku... kalu ade photo editor leh aku point2kan jentik2 tu...



Aku rasa macam syok aje nengok jentik2 tu mengeletis... tergedik2... aku boleh ralit... rasa macam sayang aje nak buang.. semalam lagi aku dah nampak tapi tunggu dulu, tetiba aku nengok banyak gila jentik2 tu pagi tadi dalam bekas bunga aku. Actually dulu aku guna gel, pastu aku malas nak beli aku letak air pastu letak batu... hah sekali aku nengok pokok tu segar bugar urat2... sejuk agaknya.. sebab tu jentik2 tu sihat je..

Aku rasala sebab tu kat malaysia ni banyak nyamuk.. agaknya ramai orang suka nengok jentik2 mengeletis... hehehehe.. Aku bakkan aje TV selalu ada iklan pasal menyamuk tu, kalu dak aku lah penternak jentik2 yang berjaya ... hehe..

8 comments:

Mummy said...

bertuah ko yang... tak ada hobi lain ke? kekekekekeke

afiq said...

kagum sungguh sye melihat hobi akak nih......wakakakakak

hOtMaMa said...

bagusnyer hobi ko... ternak jentik2 yea...hahaha..!

IBU KUMBANG said...

Mummy - Ni hobi yang x di cari.. hobi ni yang cari saya.

Afiq - Terima kasih datang melawat,,, ko ni takde bende lain ker nak kagum.. ;O

Hotmama - mehla jadi share partner aku..

echah_syed said...

kalo ko kena denggi sorang takpe nanti jangkit kat aku camne..?? :(

jap aku nak tepon jabatan kesihatan.

IBU KUMBANG said...

TOLONG! ampun combi saya tak buat lagi....

ita.itu said...

kah.kah.kah..x de keja ko kan ngk jentik2..haha

IBU KUMBANG said...

siok ooo...