Thursday, August 28, 2008

Tak keluar pun

Aku ni obsess sikit bab telinga.. memang hobi aku lah korek telinga ni... syiokkkkkk ooo...
Pastu beberapa bulan lepas aku nengok ada produk cuci telinga...
Fuyohhhh... nilah produk kecantikan yang aku memang tunggu2...

Aku baca kat box tu
"Keeps ears refreshingly clean & clear"
"Gently washes away excess wax and dirt"...
What????????
Wahhhh... ini sudah baik punya..
Aku mulalah membayangkan wax tu kuar dari telinga aku...
Terimagine betapa refreshnya telinga aku...
Dan tanpa berlengah2 lagi aku kuarkan kad plastic aku
Time tu ujung bulan, gaji xde.. nafsu beli ade..
Aku tunggu 3 hari bagi wax banyak sikit...

Pastu aku pun ikut arahan:

  1. Insert nozzle into ear; keep head upright.
  2. Depress for one second; leave in ear for 10 seconds.
  3. Gentle tilt head to drain and dry with clean towel.
Aku follow weiii arahan, masa 10 sec tu aku sempat sengih2 happy.
tak sabar nak nengok wax kuar....
Tapi, alangkah hanginnya aku, bila lap ngan towel jernih aje airnya...
mcm nothing happens..
sungguh frust... Aku try telinga sebelah pun sama..
Hancur luluh oooooo.....
Sok2nya aku try lagi..
Hampeh gak keputusannya...
Dah la rege dia 40 hengget... aku beli hutang!
Sakit ati...
Pada sesape yang bercita2 nak beli, pikir2kan lah ye..

15 comments:

K.Jah said...

helehhhh...tu nak kata tinger dia klin n klier la tuhhh!!!! wakakaka

marinahunny said...

hahaha...dh bersih kut..earwax smua dh habis lah tu..x produce lg..

Cakap Kosong said...

memang lah dia tak keluarkan taik ko banyak2 sbb ari2 ko dok korek, cer ko jgn korek satu taun, pas tu ko korek ...agak2 bape kontena taik ko kluar.

echah_syed said...

kunun nak kasi tau telinge dia bersih laa tu.. kukuikui :p







larikkksssssss sekuat ati ku..!

IBU KUMBANG said...

KJ - gua dah simpan taik tinger tu 3 harila... mana ada bersih..

Marinahunny - xde, memang produk tu yang x bagus

CK - produk tu tak bagus

Combi - kejar balik sekuat hati.... saya korek pakai cotton butt tu ada kuning..

Umi Mia said...

ahaks....sama lah kita suka korek telinga...nikmat tak terkata...especially kalau org yg tolong korekkan...ahaks...

IBU KUMBANG said...

Umimia - Stimmm.... syiok lerrr. :)

.::WaNiE::. said...

mmg blum ada wax lagi kot..hihihi

IBU KUMBANG said...

hehe... ni nak cuba seminggu pulak.. tengok apa hasilnya.

julietchun said...

Ko bubuh sikit je mn nak ada kesan,tuanglah sebotol trs kalo berani :D

IBU KUMBANG said...

JUlietchun - bak sini alamat ko, aku pos bende ni kat ko, pastu ko tuang satu botol... cuba try kalu brani.. hehehe

Amalina said...

lerrr... dah rajin sgt menyuci, takde dahla wax kut. :D.

marsha said...

hahaha... gi saman org yg buat ni.. LOL

ita.itu said...

aku rasa telinga ko bersih sgt la nok..haha

IBU KUMBANG said...

Amalina - ada lagi, sebab bila korek ada..

Marsha - nak saman ni malas, tetiba aku yang salah guna..

ita.itu - nan ado... berkerak telinge aku ni