Thursday, July 10, 2008

HAPPY BIRTHDAY TO YOU



Selamat bertambah umur ayong..
Aku sayang kat ko walaupun...
ngeh..ngeh... patut ke cakap..
masa kecik2 dulu ko panggil aku Zaiton sameon
Ko selalu kata mak tak sayang aku
sebab kena pakai baju ko
ko tau tak jadi trauma kat aku
Bertambah kronik bila ko cakap
aku minum sisa ko
sebab puting susu mak dah lunyai ko kerjakan
pastu baru aku guna...
Bila ko dapat baju baru ko eksyennnnnnn...
ko cakap.. nanti bila aku sebaya umur ko
aku boleh pakai baju tu...
Hwaa... sungguh kejam...
Tapi, aku tak kurang jahatnya ngeh..ngeh..
Aku tarik subang ko.. makanya
hampir terputus telinga ko
Masa aku darjah 3, ko darjah 6
Aku daftar tabung haji, dapat tabung
dengan keqwatnya aku datang kelas ko, suruh engko simpan..
akibatnya cikgu ko cakap... hihihihi
"Tengok Elmely, Emilia dia simpan duit, awak macam mana"
Kui..kui.. Aku suka, aku suka.....
Bila sekolah menengah kita sebilik
Dengan keadaan aku yang berat tulang ni
ko la jadi mangsa mengemas
hehehe best.. best.....
Bila ko dah keje aku suka sangat..
ko suka belikan aku macam-macam
paling best ko bagi aku soft toy ladybird..
sejak hari itu aku jatuh cinta ...
Sebab tu nama blog ni pun ada kena mngena dengan ladybird...
SEMOGA KO SUKSES selalu yerrr...
LOVE YOU FOREVER...

Semalam ada kesempatan untuk kuar sama2.. kitaorg berdua je.. suami tak leh ikot.. sibuk je..
Setelah teruja dengan blog Lensa-Lily kitaorg pun makan kat WILLIAM.. Wah sungguh enak.. yummy.. Burghhh.. Alhamdulillah.. Lain kali boleh pegi lagi..

Wah.. cedapnye air tu... ice blended ribena dan ice blended manggo...


yummy... yummy.. Roti cheese nan ngan Spaghetti carbonara Seafood (betul ke aku eja ni.. belasah jela..)

P/s : Dila, sedap tau.. nanti bila ko turun KL kita makan2 kat sana okey..

9 comments:

echah_syed said...

epi besday yaa..

combi gelak guling2..ko mmg nakal tahap gaban upenyerr :p

combi dulu pun sama gak..jeles ngn kakak yg tua 3 tahun dari combi..

pada anggapan combi laa time tu kat dia..

putih + cantek
tulisan cantek
pandai menari
ramai lelaki suke dia..jeles ooo
selalu kena puji dgn kakak2 kita yg lebih tua laa..
dpt bf budak u..mase tu kita sek men lagi hehe..

combi 'bengkak' jek tau..

tp skrg jd geng kamcing..selalu kol story hal rumah tangga & anak2 :)

selepas kawen..yg combi ingat dia pernah ckp 'ko.. so lucky sbb dok umah takyah keje,jaga anak2..penat ooo keje balik umah keje lagi..adehh'

dia skrg dah berpangkat sbb dah lame keje..combi pun berpangkat gak kalo dapat cucu..OPAH bole gitu ?

terasa tua ekk kalo dah pegang title tu :(

ita.itu said...

epi besday..wah bestnye dpt kua berdua ek...somi tinggal ek..hehe

IBU KUMBANG said...

Kak Chombi- Ngeh2... memang masa tu hati tertanya, ngape tuhan kasik aku kakak... Tapi bila dah besar.. bestnya ade kakak.

Ita - Best kuar dua org, apa nak cakap.. cakap je, kalu bawak para somi, kena la cover mulut tu.. tak puas rasanya kalu nak buat cercaan..

CIKGU PANJI said...

lucunye...apa pun bestnye kalo ada kakak.saya takde kakak kandung,hanya ada kakak ipar. hehe

IBU KUMBANG said...

Cikgu Panji - Ahaks memang best.. tapi sebelum best derita dulu.. Ngeh2 ngeh2.. ngan kak ipar pun saya belasah gak mcm kakak sendiri.. (walaupun mereka lagi tua dari mak saya).. salam ..

Anonymous said...

beres ....nanti ke kl jangan buat2 lupa lak....aku tuntutttt:)

dillah said...

k emy...nanti ajr dlah bikin blog ek...miss call esok...heheheeh:)

Lily.Lulu. said...

eppi besday !!!
walaupun terlambat nak wish, masih sempat lagi kan kak ..

akak dah sampai kat william akhirnya, amacam ?? berpuas hati x ..

pasal kebersihan dan kawasan tuh sorry la, saya pun nak komen susah, tapi kalau bab makanan memang marveles kan ??

:)

moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki ..

IBU KUMBANG said...

hehe.. mula tu.. rasa lain macam gak.. hehe.. tapi bila lily makan ok je.. akak belasah..