Wednesday, July 16, 2008

Nasi Lemak Party...

Hari jumaat dah received email dari Admin manager suruh lapangkan perut sebab abang Din nak belanja makan nasi lemak.. bukan nak kata apa la, nasi lemak dia memang power (isteri dia yang masak).. sambalnya pedas tapi tak memeritkan perh..perh..perh.. Pagi tadi aku memang dah set kepala otak, teringat tahun lepas punya kenangan masa makan nasi lemak tu.. Aku ingat aku sorang je excited, rupanya boss aku pun sama, siap tanya ngan aku lagi pepagi "Emi, today Abg Din bring nasi lemak, right?" hehe aku sengih "Yup, yummy!".. Pukul 12.30 tgh geng makan aku call, "Emi, we eat first, bley makan banyak".. aku ngan semangat nye.. "Okay, lets go".. aku kelentong boss aku "Ann, I eat first, course I have an appointment with xxxx", Slumber je boss aku jawab "Go lah, dont finish it..".. YA ampun tahun ni punya nasik lemak memang ada ummph.. hehehe.. sampai ada yang tak dapat makan.. tahun lepas ada gak berlebih. kih kih.. kes terlupa la ni... Nyonya2 dan amoi2 tu pun berlawan tambah nasi nampak.. ngeh2.. Ada memang yang on leave siap mintak tolong simpankan dalam peti es lagik.. Yang ni klakar, kawan aku si Indon cina tu pun tak dapat makan, kali ni pun dia gunakan perkataan yang boleh menimbulkan kontroversi "Aduh! Emi saya lupa dong, ari ini abang din bawak nasik lemak.. ini kerna terliwat.. " aku gelak kuat2 dulu.. "Mas Rudy, jangan guna perkataan itu Mas, bisa bikin huru-hara..." I'm gonna miss him.. Esok hari last dia keje.. Susahla aku nak praktis cakap Indon..

11 comments:

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

buk, minta'in & post'in resepinya nasi lemaknya dong? wahh!! betul ke akak cakap nih??

meenzuleyka said...

nasi lemak ni pentingnya sambal jer...kalau sedap sambal sedap la nasi lemak tuh...iskhh lapar la pulak...nak carik nasi lemak la...

ita.itu said...

wah nmpk pun sdp kan..siot jek liwat..tp betul nasik lemak mmg kena smbl kick kan..laki aku lak x mkn pedas..sibuk carik nasik lemak yg nasik dia sdp..sabo je la..haha

IBU KUMBANG said...

Kak jah - Ya ampun bole saya lupa nak mintak resepi.. nasi saya try mintak resepi
Meen - Sila.. sila.. jangan ingat pasal diet enjoy your food.. sambal kena masak betul2.. baru yummy..

Ita.itu - hehe dulikkan laki itu.. yang penting sambal kena kaw... carik kaler itam

Helena said...

ishh.... byk nya postings helena terlepas......

nasik lemak? Bought my favourite nasi lemak last Sunday.... yang sulung balik from asrama.... siap dgn rendang ayam and sotong.... mmmm..... rabak jugak poket, considering its just breakfast.... hehe....

echah_syed said...

ade org ckp kalo sambal sedap nasik tak lemak pun no poin gak :(

dua2 sedap baru cunggggg :)

mmg terer bini dia noo :D

dillahkaff said...

kat spore banyak sangat tmpt yang glemer ngan nasi lemak...aku kategori yang tak brapa bminat ngan nasik lemak pun jadi naik lemak bila try....asyik teringin jer...mmg best ooo...kalo korang try yang kat sini...for sure korang jatuh centa gaksss....datang ek...aku tunggu....sesapa jer...cian aku sesorang kat sini...uhuksuhuksss....

IBU KUMBANG said...

kak helena - betul nasik lemak ni boleh rabak poket.. sekarang macam harga mencanak2.. boleh hidupla kalu jual nasi lemak..

Kak Chombi - itu yang rasa nak makan hari2 tu...

Dilah - Ya ampun, berusaha bersungguh2 ye ko jadi duta singapore, teruskan lg usaha ko mengajak kitaorg dtg singapore.. kih kih.. fantastic.. ko dah makan nasik lemak yer....

princessQ said...

jangan selalu amalkan makan nasi lemak nti jadi tembam...takut lar...pompuan kena maintain...kang laki cari lain lak...heeehee

Lily.Lulu. said...

x leg makan nasi lemak ..
diet la ibu .. diet !!
:D

IBU KUMBANG said...

Lily, akak memang nak join lily diet... tapi kadang termusnah.. lily jgn jadi mcm akak yer..