Friday, July 11, 2008

Harga Murah, Cukai Tinggi



KOS POTONG RAMBUT DI SUBANG JAYA

  • Harga : RM7.00
  • Cukai : Vitagen - RM4.00 +/-
  • Total : RM11.00

KOS POTONG RAMBUT DI SG BESAR

  • Harga : RM4.00
  • Cukai : Ultraman/spiderman/apa2 saja - RM10.00
  • Total : RM14.00

Wah... camne ni, ada yang harga murah, cukai lak tinggi... ni semua silap aku.. dulu punyala susah nak potong rambut dia ni.. Setiap kali nak potong terpaksala merasuah, buat janji macam-macam.. Mesti herankan, apasal cukainya berbeza, actually kat Subang Jaya (area umah aku) memang takde bende mainan2 gantung kat kedai (uh!!! selamat).. Tapi kalau kat kampung memang meriah la ngan segala macam bentuk bergantungan.. jadi setakat cukai macam vitagen tu memang tak jalanler.. ngeh2.. kalu macam ni baik aku potong rambut kat subang jerrrr.. jimat RM3.00.. :D

16 comments:

elmely said...

lain kali bagi aku jer gunting rambut dia.

echah_syed said...

botakkan sendiri je ibu kumbang..free of charge :p

jom pi umah combi jap :)

IBU KUMBANG said...

Kak Combi - saya dah g umah akak tadi.. hiks siap ada ucapan ala2 dapat anugerah khidmat cemerlang... tima kasih.. terharu ni..

Anonymous said...

Wow, ini kali pertama aku tengok ko betul-betul apply degree sains komputer ko, selain itu, tak perasan lagi. Tahniah..

cik luqman

IBU KUMBANG said...

Woit..Man jangan pecah lobang okey.. kasik malu jer..

ida.. said...

apa kata ibu dia je potong rambut dia... cukai nya ganti ngan aiskrim.... cukup tak? hehehehhe

kuInaJentayutiara said...

salam... potg sndiri aje... upah + cukai tu tkr jd KFC.

IBU KUMBANG said...

Ida dan Kulna - huhuhu tak mampu nak menerima kutukan dari anak.. hik hik.. dulu penah potong rambut adik... last2 macam orang kena dera... sampai sekarang dia masih lagi marahkan saya... hikhik

cikgu panji said...

cukai tinggi sbb pendapatan byk.Mesti kumbang comel ni bijak matematik....

Kujie said...

masa anak2 kecik, beli cukur rm 19-25, cukur sendiri...botal sama je..sbb derang sekolah cina mmg pesen sama..cukur no 2, tak buleh guntin pesen2...tu

IBU KUMBANG said...

Cikgu Panji

Bukan pandai matematik tapi salah didikan.. ;))

Kak Kujie,

Betul jugak baik beli jer... Dulu masa dia kecik2 ada beli cukur tu.. tapi masa tu susah sgt nak cukur,,, ni dah besar ni bolehla cuba lagik..

princessQ said...

meh dtg umah pakmertua aku...dia kan bekas pencen gunting rambut..hikkhikkkhikk

IBU KUMBANG said...

PrincessQ - hehehe tima kasih la mengajak.. tapi kang takut charge lagik mahal..

Lily.Lulu. said...

eheheheheheh ....
kalau mcm tuh, kena potong sendiri laa ibu

harus x kan ada cukai dan kena charge .. save duit !!

:D

Anonymous said...

hi kak emi si ibu kumbang....org tabik ameng spring la...dah jadik blogger...syabas!!!
to ameer si anak kumbang - nanti acik farina nak bukak kedai2 bergantungan kat subang jaya ;p

(org skg dah final sem, lps ni bleh cari calon suami!!!!)

X-rumate - farina

IBU KUMBANG said...

Farina - hehe wah! carik laki yang okey2 skit yer...