Saturday, July 12, 2008

Rupanya bukan mudah untuk blogging...



Semalam dapat award dari kak Chombi.. TQ.. so much.. akak ni macam tau2 jer saya ni tak konsisten.. (hangat2 taik ayam) selalunya macam tu..Belum sempat saya nak down akak dah bagi vitamin... Setelah sebulan berkecimpung memblog2 ni lah tau rupanya tak mudah. banyak benda kena fikir sebelum post N3.. emmmmm.. agak2 apa yang aku fikir dan buat ye..

  • Cari ilham (almaklum ler beginner.. ilham kena asah dulu..)
  • Buat research.. (apa? ko hengat professor ke nak buat research ni)
  • Baca buku.. (mencilok ayat2 dan idea2.. almaklumle ..)
  • Terpaksa alert dengan aktiviti harian.. (manale tau boleh buat modal n3)
  • Cari mood.. (wah! ni memang susah nak kekal.. apalagi org yang ada label "hangat-hangat taik ayam")
Bila dah ada ilham tu kena lak fikir macam ni...
  • Poyo ke tak poyo apa yang aku buat ni..?
  • Ada tak org terguris hati kalu baca ni? (aku buat blog ni bukan nak carik musuh tapi nak suka2 dan berghumbira)
  • kang aku post N3 ni masuk ISA lak..? (kwang..kwang.. ini lawak semata2.. saya bukan buat blog tentang politik.. hehe)
Jadi dengan ini saya amat respect kepada mereka2 yang telah mengekalkan blog2 tanpa bersawang.. Tabik spring..... tabik spring... ADAKAH SAYA MAMPU MENJADI SEPERTI ANDA2 SEMUA? hehehe... tunggu..

P/s: Nak tau apa aktiviti hangat2 taik ayam saya? nanti saya buat N3 special ok!

7 comments:

elmely said...

perangai hangat2 taik ayam tu sebenarnya faktor genetik, penyakit keturunan.

IBU KUMBANG said...

Oh! hehehe termasuk ko la yerk..

echah_syed said...

kdg dtg virus M..mulalaa bersawang :)

thx sudi tempek award tu kat sini :D

princessQ said...

tpi rajin la ko deco ko nye blog....sungguh rajin....ader jer idea ekkkk?

IBU KUMBANG said...

Kak chombi - hehehe.. tula tgh carik idea camne nak hampus kan Vitamin M tu

PrincessQ - time kasih.. sape ni ye? macam kengkawan je ni..

Lily.Lulu. said...

kehidupan sbg seorang blogger .. teruskan ye ibu ..
kite tetap sokong !!
:)

IBU KUMBANG said...

Lily,

time kaceh.. bagi semangat..