Tuesday, July 22, 2008

Kucing Ameer

Hari sabtu lepas on the way nak gi Speedmart kat ss19, nampak satu art centre baru bukak.. Ameer nampak ada lukisan budak-budak terus excited ajak aku naik Art Centre tu. Aku pun pegi la sana..
Pas story mory lebih kurang skit aku macam berminat nak masukkan si Ameer ni.. Ada promotion kalu register sebelum 31 Julai dapat percuma satu bulan.. best..best.. Aku pun register, duit time start kelas baru mula bayar.. tapi bayar penuhla..
Tengah register tu, teacher tu bagila Trial Class kat ameer suruh lukis kucing.. Bio betul teacher ni.. aku diam je, masih ragu2 dengan keupayaan anak sendiri.. Tak sangka anak aku gigih juga nak siapkan.. biasanya aku yang menghabiskan lukisan dia..
Wah.. jelesnya aku ngan teacher tu.. siap Ameer cakap camni lagi ngan teacher tu "Ameer sayang teacher, ibu pegi work, Ameer nak sekolah drawing CAT ngan teacher..." Haha.. anak aku dah mula lupakan aku.... mhuahahaha... Tapi sayang, aku tak bawak camera, sebab aku tgh charge bateri camera.. mana aku sangka ada peristiwa menarik.. uhuk..uhuk.. Ari tu aku nak bli gula jerr.. Tapi apa-apapun aku dah tangkap gambar lukisan dia...


Aku tau korang tak nampak bentuk kucing tu.. itu yg bagu point2 tu.. hehe

Nilah lukisan gambar CAT dia tu, Teacher tu kata ini standard lukisan budak umur 3 tahun plus.. Alah aku masukkan dia kelas ni pun nak bagi dia mix dengan other races jer.. at least boleh berkomunikasi dengan orang lain.. Lagipun Ameer ni aku antar kat rumah orang jadi dia punya pergaulan tu terbatas.. lainla kalau antar nursery..

Sibuk mulut dia bercakap sepanjang jalan tentang kucing dia tu.. hehe.. dah la aku pegi jalan kaki jer... loteh eden...

18 comments:

Kak Jah said...

nampak...sebagai seorg ibu jugak, kj bleh nampak kucing tu. cuma kucing cem biasa sisi tepi jer. angle dpn dia tak reti..heheheh

elmely said...

Ya allah, pandainyer anak buah mama yong, lepas ni boleh lukis gambar mama yong.

princessQ said...

bole tahan ler....meh kasi sekelas dgn anak aku...lagi la bergegar kalu 2 orng ni di kenalkan.....ble?

ita.itu said...

kira terer gak no dia melukis..wahh dia syg teacher lg ye..haha..abis ko

farina said...

acik farin bagi A+++ kat ameer

Akak said...

Salam ibu kumbang...

Saya budah baru belajaq...jajnji nampak iras2 kuching...

echah_syed said...

mane2 ko anto sama jek..yg penting ko rajin melayan karenah dia..cpt tu dia matang.. :)

mesti dia syg cikgu sbb tak kena marah.kalo kat umah selalu kena bebel :p

Kujie said...

heheheh..comel.. mmg dia org tu kadang2 diluar jangkaan kita...kita mak bapa je selalu ragu2..tak percaya ...hehehehe

sbb dpn kita manje giler.

Mummy said...

baru 3 tahun dah boleh melukis dan faham macam tu.. kira ok lah yang..budak2 skrg sgt cerdik!

IBU KUMBANG said...

KJ - hehe wah hebatnya cem bley lukis sisi tepi.. lagi susah

Elmely - boleh.. nanti muka ko jd mak lampir

PrincessQ - baik ko jaga2 nanti anak aku ngorat anak ko... hehe

ita.itu - hehe takut gak aku kalu anak aku ada sindrom jatuh cinta dgn org yg lagi tua dari mak dia

farina - time kacih.. A+++ boleh makan ke cik farin ameer nak KFC

akak - mak saya teka gambar tu beruang.. hehe

kak combi - saya cukup respek le dgn cikgu yg ngajar tu sabar je... saya dalam hati dh naik angin nih.. harus klu kt umah ameer dh give up

kujie - kak, bak kata teacher tu, parents make kids not confident... wah kena btg idung...

mummy - the way cikgu tu ajar bagus... tu yg terus register tu..

Kak Jah said...

apa pasal ada tajuk ibu mertuaku tapi entrynyer xde? ooo...mau kasi saspen kah???

IBU KUMBANG said...

wei... Itu entry khamis la.. sewel blogspot ni... hehehe..

ida.. said...

pandai la amer melukis... pada tahap umur tu kira ok la tu kak jie...

IBU KUMBANG said...

IDA - cikgu dia pandai ajar.. aka pun kagum.. hehe.. bukan kak jie.. kak emi..hik hik

princessQ said...

anak-anak skg mmg genius.....

Lily.Lulu. said...

lama2 nanti mahir ameer melukiss

suara said...

Salam.
Dua bulan lepas su join satu kursus anjuran opis. Trainer tu suruh kami lukis kucing utk baca personaliti. Teringat lak gambar kucing su ari tuh... lagi lawa kucing amer ni hah... huhu

IBU KUMBANG said...

hehe.. su kalu akak lukis pun lagik teruk.. tapikan bila akak suruh dia x pandai.. cikgu suruh dia pandai