Wednesday, July 30, 2008

Kelambu bayi dinasour

Korang biasa nampak tak bende ni?

Ameer tengah tidur waktu tengahari, berkelambu lagi...


hehe.. aku first time nampak bende ni kat umah mentua aku.. dia punya bentuk macam kelambu budak kecik. Tapi saiz dia besar. Bolehla muat seekor bayi dinasour.

Mana mak mentua aku beli?
Ala kat kampung aku tu biasa orang datang umah jual2 barang. Mak mentua aku mudah kesian. Dia pantang orang datang jual mesti beli, walaupun satu. Cukup buat syarat. Sebab tu penjaja tu memang dah AIM umah mentua aku. Inilah salah satu barang yang dia beli. Pada pendapat aku bende ni memang unik.

Yang bestnya Ameer suka la sangat dengan bende ni. Kalau dia tidur, tak kirala siang, apalah lagi malam mesti minta bende ni. Ameer panggil bende ni payung hehehe..

Macam-macam dah mak mentua aku beli dari penjaja tu, karpet, tikar buluh, baju telekung .. iskh.. banyak lagi.. yang pastinya harga dia mahal la sikit. Kitaorang laki bini ni adalah nasihatkan dia, jangan beli selalu sangat ngan penjaja ni, takut dia terbiasa. Tapi mak mentua aku kesian sangat ngan diorang tu. hehehe... IBU MERTUAKU.. OH.. IBU MERTUAKU

13 comments:

marinahunny said...

kat umah saya dlu slalu gunakan kelambu ni masa adik saya kecik 13 thn dlu..pastu masa anak sedara saya lahir 2 thn lps still gunakan yg mcm tu tp x lah besar mcm mak mertua ibukumbang tu..dia rendah skit

ita.itu said...

aah ek..beso gedabak..aku pun leh msk..hehe

K.Jah said...

best gak benda ni ek?

agak2 kalu hadiah kat org kawen suai tak??? cam tudung saji tu...

aummmcakkk!!! tengok2 bini (hidangan) dah ada kat dlm... wakakakka!!!

pearlEJ said...

uihhh... mmg besar betul laa.. sebelum ni ada gak tgk, tapi tak laa sampai besar mcm tu kann..

Alexi said...

Hoho...ingat lagi time kecek2 dulu...mmg slalu laa shaye pkai benda niee...protection dr serangga2 prosak...conthnyer semut...slalu laa suka masuk dlm telinga shaye..hihihihi

Erkk...nk gain money 2 xreti laa Pn kumbang....jenuh shaye men"GAIN"kan money 2..tp xdpt...leh tolong??hihihi

farina said...

besornyer kelambu...musti nyamuk pun segan dgn baby dinasour, hehehe

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kalu saya balik kampung husband saya mesti pakai kelambu ni, mak mertua saya kata takut nyamuk gigit cucu dier

Jie said...

adoilah....server tenet kakjie slow giler....jenuh nk dtg bertandang...

pernah tgok kelambu mcm ni...hahahahaha... kalo diterajang jer...terpelanting je la...

Amalina said...

murah rezeki IBU MERTUAMU.

IBU KUMBANG said...

MArinahunny- adik kepada kelambu dinasour ni la ye.. hehehe

ita.itu - bukan ko je masuk.. boleh muat duaorg dewasa.. hehehe

KJ - wah statement dalam kelambu nampak hehe.. menepati konsep..

Pearl EJ - tu yang gigih buat N3 ni.. macam spesel je..

Alexi - besar mcm ni gak ke? gain money tu saya pun tak tau.. tgk org je.. hihi

Farina - itu kau anak2 dia.. makbapak nyamuk tak malu.. hihi.. gigih demi mencari sesuap darah.. hehe

Kak Ros - Mak mentua saya beli sebab ingat anak cucu la jugak.

Kak jie - hehe betul.. tu yang mcm ala2 nak rosak.. ameer punya keje

Amal - Alhamdulillah, setakat ni rezeki dia boleh tahan..

echah_syed said...

pernah nmpk tp yg baby punyerr.. :P

mak mertua ko mcm mak combi..sume org dia ajak masuk n kasi minum.haiyaaa sgt bahaya ooooo :(

tp rezeki dia mmg murah gilerr


p/s special umah ko combi mai guna IE

IBU KUMBANG said...

tima kacih la Combi mai sini naik lain kenderaan.. Cheq terharu no..

Actually kita org risau gak takut org niat tak baik tapi Alhamdullilah, setakat ni Allah lindungi diorang

ida.. said...

wahh besarnya kelambu amerrr kalo amer golek2 dalam tu pun still tak terkeluar lg punya... bagus .. nyamuk tak leh geget ameer...