Monday, July 28, 2008

Kalau aku terkentut macam mana?

Korang penah alami atau tidak?

Bukan kentutla.. kalau korang tak kentut baik pegi check kat spital...




Begini ceritanya..





semalam aku gi Sungai Besar nak beli selipar. Singgahla satu kedai ni. Mak aku kata kedai tu baru bukak, boleh tahan le design nya.. Mak aku duta Sungai Besar Okay.. Mak aku ni lebih kurang ITA.ITU,SANA.SINU la.. Kalau Ita duta Sungei Wang, Mak aku duta Sungai Besar.. ngeh.. ngeh.. ngeh.. cool Ita cool!


Masuk2 je ada dah pekerja nak layan aku.. biasalah tu.. tapi aku rasa rimas, dia follow aku.. aku try lah gi kedepan jalan lelaju, dia ikut aku lelaju gak... Aku cool lagik.. try2 kasut sambil tu aku bagi dia satu pandangan (kalau pandangan tu bercakap dia kata "berambus" hehe).. tapi dia still lagik follow aku dengan jarak yang paling dekat.. mcm mak ngan anak kecik.. huh.. rimas2..


Ada tiga bende bermain dalam kepala hotak aku :

  1. Of course ... RIMASSSSSSSSS!
  2. Kalau aku terkentut macam mana? mesti bau punya.. pastu mestu aku malu, pecah lobang woooo.. mesti pastu dia ngumpat aku kaw..kawnye.. di buatnye masa tu aku dah 3 hari tak membuang!
  3. Aku bawak duit 10 hengget je.. aku target nak bli selipar rege RM6.90 jerr.. tak payahla nak ikut sangat, lainla kalu aku beli kasut PRADA sekontena.. uhuk!uhuk!

Last2 aku tak tahan hati, aku sound budak tu...

"Dik, kalau nak ikut akak, akak tak kisah tapi jangan rapat2 sangat"

"kalau akak terkentut macam mana? pls keep your distance" ( ini aku sambung dalam hati jerr...)

Aku rasa niat dia follow aku baik aku pun xsalahkan dia, mesti bos dia dah letakkan kat job description huhuhu.. tapi aku rasa bos dia lupa nak letakkan standard jarak yang patut untuk memfollow hik! hik!.. Tengok gaya budak tu xde experience lagikla, mcm lepas SPM jer.

Lepas tu budak tu tersentap, aku pun kuar dari kedai tu.. yang penting aku tak beli apa2 pun.. Aku sure punya dia mesti ngumpat aku kaw..kaw.. hehe ade aku kesah!!!

11 comments:

.::WaNiE::. said...

huhu xkisahlah dia ngumpat ..dapat kite pahala free..kekekke

farina said...

skrg ni pun org dok ngumpul slipar2 giant....murah - sepasang $3.99
tp kat giant dieorg xmembuntut customer....if dieorg follow gak, org trase gak nak melepaskan angin, hehehe

marinahunny said...

salam, tmpg baca ye..hehhehe..saya sokong awak sound budak tu..lenkali blh saya buat cmtu..hikhikhik

ita.itu said...

kah.kah.kah..kim salam kat mak ko ye..dia duta sungai besar ye..haha...aah aku pun sama mcm ko..x suka org ikut aku kalo ngan memilih..bosan ek

princessQ said...

xpe la lepas nih dia kenal ko....panahan mata ko tu dia dah ingat....

K.Jah said...

kahkahkahh!!! aku ske betul stetmen puaka ko tuh. lenkali aku nak try plak ah!!

Akak said...

Kalau terkentut pun boat bodo jerr, tanyak balik kat budak tu, bau apa ek??

IBU KUMBANG said...

Wanie - hehe takut dapat dosa free je, sbb akak yang mencetuskan dia mengumpat tu.

Farina - apa? RM3.99! selipar apakah itu? adakah selipar ladybird yg ku cari2 itu

Marinahunny - timekasih, datang melawat.. tadi kita dtg melawat umah awak,, tapi x sempat tglkan jejak, bos dtg.. jap lagi tglkan jejak hehe..

Ita.itu - Nanti aku bgtau dia rakan seperjuangan dia kim salam.. hehe.. kalu org membontot ni kalu kita nak membeli pun x jadi

PrincessQ - aku mcm nak black list je kedai tu.. hehe

K.J - aku mengalu-alukannya.. tapi makesure le dia membontot ko dulu KJ, kalu dia xnak jugak, ko paksa dia membontot ko, pastu baru la bley sound ala2 puaka..hehe

Akak - trimas kak, satu petua yang amat bernas.. hehe

meenzuleyka said...

sg besar! eh best tempat tu kepek2 murah2 kan...

IBU KUMBANG said...

memang sgt murah.. kalu lalu tepi jalan byk gila kerepek.. hari biasa pun mcm raya

CIKGU PANJI said...

saya pun tak suka bila diorang ikut kita masa kita nak beli barang.rimass....