Friday, July 18, 2008

Mengelongkar khazanah....

Kalau citer pasal apa ada dalam beg orang pompuan atau sesiapa aje yang pakai beg, kebanyakkannya dalam beg tu macam shopping complex.. macam2 ada.. Almaklumla memasing bawak handbag ala2 beg balik kampung.. Just name it.. mesti ada.. kekadang tu ada yang bawak bende yang tak masuk dek akal...
Jom kita check apa yang ada dalam beg saya ini... Oh! beg ni.. apa jenama dia dan dimana aku beli?...
Jawapannya...
Entahla penat aku belek2 nak gak tau apa jenamanya..kot..kot jenama fendi tersesat kerr.. tapi tak dapat cari.. andaikan ajela bag aku bag jenama "cap ayam".. beli lak.. hehehe MYDIN, Subang Jaya.. hehehe jgn memain I ada kad MYDIN tau..
Bagus ! beg ni besar.. boleh taruk susu ameer skali!
Make-up tetap ada walaupun muka aku ni waruk...
Handphone cikai dan Wallet (aku amik laki aku punya.. dia dah x pakai.. selesa)
Aku nikan sengal sikit selalu la lupa, jadi kena la bawak buku untuk mencatat2 kununnya
Semenjak butang baju aku tercabut dikhalayak ramai, aku memang pastikan ada bende ni..
Untuk kegunaan ketika perlu...
Kut2 ada kecemasan ble aku kuarkan duit aku yang berjuta2 tu..
Ini digunakan ketika aku nak jadi paparazi.. ade cite pasal kamera ni.. aku beli masa nak bersalin si Ameer.. bila aku tau mengandung aku main kutu.. orang semua ingat untuk aku gunakan bila bersalin nanti.. aku diam je.. hehe kalu ikutkan aku dapat bulan 10.. tapi bulan 4 nak bersalin, so.. aku dapat awal.. Sebenarnya duit tu aku blikan camera ni hahaha.. masa tu rege dia RM1050.00, Balance dia RM150.00 lebih dari cukup nak cover aku bersalin.. Ala spital klang jer.. Tak sampai RM50.00.. Next mengandung aku nak main kutu lagi.. beli camera lagi canggih.. Ahaks.. (Cepatla mengandung lagi.. dah lama sgt pakai camera ni.. macam dh nk rosak je..)
Sebagai seorg machai.. harus la ada Tag ini.. aku bukan keje bank rakyat walaupun aku pakai tali dia.. aku rebat abang ipar aku punya.. dia keje sana.. aku blurrkan tag tu sebab aku aku ada posting istimewa tentang itu.. ngeh2..
Bende ini pun macam penting kut2 la nak download ape2..
Ini pun penting.. hahaha..
Uhuk.. uhuk.. kalu dua bende ni tak de sanggup aku beli lain semata2, bukan ari2 aku guna pun, tapi mesti ada dalam beg tu.. baru aku rasa lengkap..
Apasal nak bawak sesemua ni kemana saja yerrr...? sebabnya aku ni spesis sengal dan pelupa harusla aku bawak sesemua ni kemana-mana saje.. dan aku akan pakai bag yang satu ni jer sampai rosak tak kirala aku gi keje ke, gi MYDIN(suka pegi sini..), opsss pasar malam ke dan gi meeting ke akan guna beg yang sama.. hahaha.. sebab tu aku punya beg warna selamat.. senang match ngan apa2 baju.. sebenor2nya kan aku suka beg warna merah... tapi sbb pangai aku sendiri harus aku lupakan je.. tapi aku rasala lepas je beg aku ni jahanam aku nak bli beg merah menyala gak la... tak kira pakai baju hijau, biru atau kuning.. aku redah je.. kalu korang nampak beberapa bulan akan datang ada badut sekitar subang jaya pakai beg merah baju kuning, aku la tu... akan ku pastikan menjadi realiti.....

12 comments:

CIKGU PANJI said...

Banyaknya...dlm handbag saya byk jugak barang tapi tidak le sebanyak tu. mungkin 1/3 dari tu.

elmely said...

org yg guna satu beg sampai hancur tu, maknanyer setia, aku ni cepat boring guna satu beg, tu yg asyik nk tukar jer,tp tak dela mahal , 15- 30 hinggit jer reganyer.

Mummy said...

salam yang... lagi besar beg lagi banyak lah isi khazanah nya... hehehe org pompuan semua cam gitu yang..

farina said...

org dah usha sebijik beg utk bwk p keje aftr abis stdy....lebih besau dari beg k.emi, hehehe...BEG SANDANG kaler merah lagi (bleh isi mcm2 gak ;p)

kuInaJentayutiara said...

itu dpanggil beg kontena... semua ada sbb tu handbeg sy kecik2 aje klau tak semua sy nk sumbat!

hOtMaMa said...

mak aihhh..bapak banyak nyer khazanah yg ko hangkut...hiks!! tak berat ke u ols?!
waahh..mak pown kengkadang ada pegi MYDIN gak...lepas nih kena perati org yg bawak enbeg merah menyala neh..hiks...mana lah tahu...kot2 ibu kumbang lak..hahaha

echah_syed said...

ko mmg klako giler.. :p

beg combi pun cam ko gak gedabak esp kalo jln jauh.

dlm dia mesti ade tisu wajib sbb nak gi toilet..pad mane la tau tetiba bocor..minyak angin pack kecik nak cium bila bau ketiak org..eaaa tak tahan oooo :D

yg lain2 biasa ar..hehe :)

ita.itu said...

wah mcm2 ko buh lam beg ek..haha..dah mcm kedai aku ngk..hehe

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

hahahaha..lebih kurang jer isi perut bag kite yer? mcm doremon kan? tapi tang sewing kit tu mmg wajib skang..ce butang tang dada tu tercabut tengok?? waaa...cheq maaaallllu!!! (sila sebut seperti mami jarum jr, tgn goyang2 gelang)

dillahkaff said...

kwangkwang....k emy samalaaa...dlah lagi kritikal...anak nak masuk 3 ni makin mnjadi2 khazanah dalam beg...yang paling tak leh tinggal...jengjengjeng...yoko yoko...hikhik...skang urat smua dah tragis...hehehe...cakap psal mydin,aku slaku duta spore...hikhik...nak ajak korang datang sini...ada mustapha center...ala2 mydin tapi lagi ngam kalau nak bli barang2...smua items ada...dari pengetip kuku hinggalah kete mewah...hehehe..bukak 24jam tuuu....jangan tkujat cik salmah...kalau korang datang, aku sanggup jadi tourist guard walaupun perutku makin kedepan...heheehh,,,ada kmajuan:)

princessQ said...

aku gak setia dgn beg yng satu tu...selagi tak hancur la...tapi ibukumbang ko mmg dr dulu tak berubah dalm beg dh cam kedai 99 speedmat..heehee

IBU KUMBANG said...

Cikgu Panji - Kalau 1/3 macam tak lengkap aje tu hehehe...

Elmely - Setiakah aku?

Mummy - Tapkan mummy kalu beg kecik pun bawak bende yang sama gak.. sampai termuntah beg tu..

Farina - Wah! ini sudah lawan tokey.. akak akan pastikan akak bli dulu dari farin dan akak akan tampal di blog ni... haha banyak masa lagik ni.

Kuina - kalu beg saya kecik, sian dia macam nak merekah, sebab brgnya memang nak bwk walau apapun terjadi.

Hotmama - Ya ampun.. berat la jugak.. apalagi beg yang siap ada besi2 lagi, menambahkan berat..tak lama lagi sasa la dada aku ni..

Kak chombi - Puas hatikan dapat bawa byk barangkan.. uihhh kalu travel siap ngan kotex, tisu dan asam.. wah! memang kedai serbaguna la beg tu..

Ita.Itu - hehe kedai serbaguna ke atau macam pasaraya MYDIN..

KAk jah - hehehe ni macam ada pengalaman butang tercabut jerrr hihi.. tak kan kulupakan kenangan itu..

Dilah - Bukan ker beg ko kecik2.. ko memang gigihla jadi duta Singapore aku respeck ngan ko..
betul kerr perut ko kedepan.. kalu tak silap aku....kan?

Princessq - selalu kunun nak berubah.. tapi nan ado.. selesa sgt jadi mcm ni.. hehehe.. aku ni terkenen dgn Speedmart 99, selain MYDIN aku selalu gi sana gaks..